Image 1
Image 2
Tort cu fructe
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tort cu fructe
Tort cu fructe

Rapid si usor de facut, tortul cu fructe este un desert potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente:

– 3 oua

– 3 linguri de faina

– 3 linguri de zahar

– un plic de zahar vanilat

– 5 g praf de copt

– 400 g lapte dulce

– alte 4 linguri de zahar

– o budinca de vanilie

– fructe proaspete sau congelate, eventual compot

– o gelatina

– 300g de sirop ce se potriveste la fructele alese pentru tort

Mod de preparare:

Albusurile de oua se despart de galbenus. Galbenusurile se freaca bine cu cele 3 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma tare si se adauga galbenusurile, apoi treptat faina si pragul de copt, amestecand fin. Se toarna intr-o forma cu margine demontabila, captusita cu hartie de copt, se pune la cuptorul preincalzit si se prajeste timp de 15 minute. Se curata de hartie si se aseaza inapoi in forma, se prepara o budinca, conform instructiunilor de pe ambalaj, dar de data aceasta folosind doar 400 g de lapte, iar budinca fierbinte se toarna uniform peste blatul de piscot. Se aseaza fructele, se amesteca bine gelatina cu sucul de fructe, iar dupa ce s-a dizolvat se pune la fiert pana da primul clocot. Se toarna peste fructe si se lasa 2-3 ore la frigider, apoi se demonteaza marginea formei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICATESE CULINARĂ

Salată beouf cu ton

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.

Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.