Image 1
Image 2
tocanita de ciuperci, smantana
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente necesare: 500 grame de ciuperci de cultura, 5 catei de usturoi, 25 mililitri de ulei, o lingura de faina de grau, 100 mililitri de smantana, eventual 100 mililitri de supa de carne, sare, piper, boia.

Modul de preparare: ciupercile se curata si se spala. Dupa ce s-au stors se taie in felii inguste si lungi. Apoi se pun la fiert 10-15 minute si se lasa la scurs. In uleiul incins se adauga ciupercile si se prajesc 2-4 minute, dupa care se adauga usturoiul taiat marunt. Se prajesc impreuna pana inainte ca usturoiul sa se caramelizeze. Adaugati faina de grau, apoi stingeti cu zeama de carne si cu smantana. Dupa cateva clocote tocanita se poate condimenta si apoi consuma inclusiv cu diverse garnituri (piure de cartofi, orez, paste fainoase).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Mic dejun-fantezie

MIC DEJUN

Ouă prăjite fantezie la micul dejun

Un început de zi strălucitor și plin de energie poate fi asigurat printr-un mic dejun colorat și nutritiv, precum ouăle prăjite în inele de ardei. Aceasta nu este doar o rețetă sănătoasă, ci și o alegere estetică, transformând farfuria într-un tablou viu, perfect pentru a aduce zâmbete și o dispoziție pozitivă de dimineață.

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.