Image 1
Image 2

Supă evreiască de zarzavaturi noi

Supa evreiasca de zarzavaturi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa evreiasca de zarzavaturi
Supa evreiasca de zarzavaturi

Ingrediente:

– o legătură de zarzavaturi noi

– o gulie

– frunze de ţelină

– pătrunjel verde

– o ceapă de mărime potrivită

– 2 linguri de untură de gâscă (se poate suplini cu ulei)

– 100 g de făină albă

– sare, piper, boia de ardei, ghimbir măcinat

Mod de preparare:

Din făină, doar cu apă şi sare se face un aluat mai tare pentru tăiţei, care apoi se răzuiesc şi se lasă puţin la uscat. Ceapa se taie cubuleţe mărunte, iar zarzavaturile curăţate se feliază subţire. În curca 2/3 din cantitatea de untură se căleşte mai întâi ceapa, până când devine sticloasă, apoi se adaugă zarzavaturile feliate, se călesc şi acestea, se condimentează după gust, apoi se stinge cu circa un litru de apă, adăugând şi verdeţurile. În untura rămasă se călesc tăiţeii, până când devin galben-aurii. Se adaugă la supă şi se fierbe până când se înmoaie toate ingredientele. Tăiţeii se pot înlocui cu crutoane prăjite în untură de gâscă, dar în acest caz se adaugă la supă doar la servire. Tot la servire se poate adăuga şi puţină smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.