Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 ouă (dacă se poate, de casă, sau cu gălbenuşul cât mai frumos colorat), 4 linguri de făină, 6-8 linguri de ulei, 200 g de smântână (se poate înlocui cu sana), 1-2 linguri de oţet, sare, piper, boia de ardei, delicat (de casă), foi de dafin.

Mod de preparare:

Făina se prăjeşte uşor în ulei, până devine de culoare aurie. Se adaugă o linguriţă de boia, apoi încet şi amestecând continuu, 2 l de apă şi 6-8 frunze de foi de dafin, iar sarea, piperul şi delicatul după gust. Când apa începe să fiarbă, 4 ouă se sparg, câte unul în pahar şi se toarnă, pe rând în apa clocotită. Celelalte 2 ouă se pun într-o farfurie, se adaugă puţină sare şi se bat bine cu telul, p]nă la omogenizare. După 3-4 minute se toarnă încet, în fir subţire în supă. După încă 2-3 minute de fierbere se poate adăuga şi smântâna, amestecată în prealabil cu câteva linguri de supă fierbinte. Înainte de a lua de pe foc se adaugă şi oţetul. Se poate servi cu bucăţele crocante de şuncă afumată şi prăjită, crutoane, sau eventual feliuţe subţiri de cârnaţi afumaţi şi prăjiţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).