Ingrediente:
– 500 g piept de pui
– 2 liguri de ulei de susan
– o lingura de amidon alimentar (sau faina)
– 500 g de legume chinezesti (congelate)
– 2 linguri de sos Hoisin
– 2 linguri sos de soia
– o lingura de otet balsamic (sau otet de orez)
– o lingurita cu varf de amastec de condimente chinezesti
– o lingura de sos de chili dulce
– putina sare
– circa 100 – 150 g (dupa gust) de taitei din faina de orez.
Mod de preparare:
Amidonul se amesteca cu uleiul de susan, iar carnea taiata fasii subtiri se invart in acest aluat. Intr-un vas incins de teflon se prarajeste foarte putin carnea, apoi se adauga legumele decongelate, care se calesc astfel 2-3 minute. Se stinge cu circa un litru de apa si se adauga si restul de condimente.
Se fierbe pana cand carnea se va inmuia, apoi se adauga taiteii, se stinge focul si se lasa 8-10 minute pe plita fierbinte. Se serveste calda, eventual cu adaos de condimente picante, sau acrisoare.
Fii primul care comentează