Image 1
Image 2
Dovlecei umpluţi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 dovlecei, 800 g de piept de pui, sare, piper, o legatură de pătrunjel verde, busuioc, un ou, 100 g de orez, 500 g de roşii, 100 g de caşcaval, 3-4 linguri de ulei, o legatură de ceapă verde, 50 g de smântână.

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă dovleceii, se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară cu sare, ca să nu-şi schimbe culoarea. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de iena, cu apă, sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. După ce s-au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra, se mai dă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

APERITIVE

Ardei Jalapeno înfășurați în bacon

Ardei Jalapeño este un aperitiv iubit de aproape toată lumea. Întotdeauna mi-a plăcut să ii servesc ca aperitiv pentru petrecerile de sărbători, deoarece sunt delicioași și foarte simplu de făcut. Nimic nu bate o combinație bună de brânză și condimente, iar rețeta mea de ardei jalapeño învelit cu backon nu este prea picant – așa că chiar și cele mai sensibile palate se pot bucura de ea!

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.