Image 1
Image 2
Dovlecei umpluţi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 dovlecei, 800 g de piept de pui, sare, piper, o legatură de pătrunjel verde, busuioc, un ou, 100 g de orez, 500 g de roşii, 100 g de caşcaval, 3-4 linguri de ulei, o legatură de ceapă verde, 50 g de smântână.

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă dovleceii, se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară cu sare, ca să nu-şi schimbe culoarea. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de iena, cu apă, sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. După ce s-au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra, se mai dă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.