Image 1
Image 2

Salată răcoritoare de vară

Salată răcoritoare de vară
Salata poate fi transformată într-o adevărată delicatesă – gândește-te la asta ca la o masă cu multe straturi de arome , texturi și culori . O salată tipică conține legume verzi. Legumele verzi conțin o cantitate mare de pigment numit clorofilă. Aceasta este un antioxidant puternic ce poate încetini viteza de reproducere a bacteriilor, accelerând procesul de vindecare al rănilor. Totodată, poate contribui și la încetinirea declinului memoriei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Salată răcoritoare de vară

Această salată cu multe legume poate substitui o masă atunci când e gătită în varianta cu bucăţi de ton, deoarece are multe vitamine şi este săţioasă.
Pentru preparare avem nevoie de;
-o conservă de ton bucăţi
-un morcov proaspăt
-un ardei capia roşu şi unul galben
-o ceapă mică roşie
-un fir de ceapă verde
-un sfert de căpăţână de varză proaspătă
-câteva boabe de mazăre verde opărită
Ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie, seminţe de susan.

Tăiem legumele pe lungime, în fâşii cât mai subţiri după care le amestecăm uşor cu conserva de ton. Aşezăm amestecul într-un bol încăpător de sticlă.

Prepararea dressing-ului; stoarcem lămâia şi o amestecăm cu 5-6 linguri de ulei de măsline, adăugăm sare, piper şi seminţele de susan puţin prăjite. Turnăm acest amestec peste legume şi asezonăm cu frunze de pătrunjel tăiate.
Cantitatea este suficientă pentru 2 persoane.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Această rețetă combină savoarea somonului afumat, cremozitatea maionezei și confortul cartofilor copți, oferind o masă bogată în Omega-3, proteine și fibre, perfectă pentru o experiență culinară nutritivă și delicioasă.