Image 1
Image 2

Ruladă de mămăligă în bacon

Rulada de mamaliga in bacon
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rulada de mamaliga in bacon
Rulada de mamaliga in bacon

Ingrediente:

200 g de făină de mălai, 250 g de brânză burduf (de oaie), 1-2 linguri de smântână 100 g şunculiţă afumată, circa 200 g bacon afumat, feliat scubţire, sare, piper, 2-3 linguri de ulei, smântână sau caşcaval pentru ornat.

Mod de preparare:

Şunculiţa se taie cubuleţe mărunte şi se rumeneşte uşor în ulei încins, se strecoară şi se lasă să se scurgă. Brânza burduf se amestecă cu puţină smântână, cât să nu fie sfărâmicioasă. După ce şunculiţa se răceşte se amestecă cu pasta de brânză şi dacă brânza nu e suficient de sărată se mai sărează puţin. Se prepară o mămăligă de consistenţă medie. După ce se răceşte puţin, însă doar cât să poată fi formată cu mână, se ia o lingură mare de mămăligă, se întinde în palmă, la mijloc se pune o lingură de cremă de brânză şi se formează din ea un batonaş, care se rulează în bacon. Operaţiunea se repetă până când ingredientele se termină. Apoi, ruladele astfel obţinute se aşează pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt şi se presară cu puţin piper. Se aşează în cuptorul preîncălzit şi se lasă la foc mare, până când baconul se rumeneşte. Dacă doriţi să ornaţi cu caşcaval acesta se presară imediat după ce se scoate din cuptor, iar dacă serviţi cu smântână, aceasta se adaugă când rulada nu mai e fierbinte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.