Image 1
Image 2

Roşii umplute cu cremă de brânză

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

20-25 bucăți de roșii, 500 g brânză proaspătă, o ceapă sau un praz mic (prazul nu are miros puternic), 50 g de unt sau margarină, 1-2 linguri de smântână, în funcție de consistența brânzei, o legătură de mărar verde sau 2 lingurițe de mărar uscat și măcinat, sare, piper.

Mod de preparare:

Brânza se amestecă cu ceapa răzuită (sau prazul), cu untul și smântâna. Se adaugă mărarul tocat cât se poate de fin, apoi se condimentează. Se amestecă bine, până când se obține o pastă omogenă. Se iau roșiile tăiate în două și scobite în prealabil și se umplu, una câte una, cu câte o lingură bună de cremă de brânză, sau și mai bine se pot umple cu ajutorul săculețului pentru ornat tortul. Smântâna din crema de brânză se poate substitui cu maioneză, dar atunci este indicat să se consume într-o zi, cel mult două. Crema de brânză se poate îmbogăți și cu bucățele de măsline (fără sâmburi). Gustul de măsline se potrivește foarte bine cu această compoziție. Se ornează cu maioneză, ouă fierte, frunzulițe de pătrunjel, de mărar sau ceapă verde, ori murături. Se consumă ca mâncare de sine stătătoare, sau platou rece, în combinație cu alte preparate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Sparanghel la Grătar

Această rețetă ușoară de sparanghel la grătar necesită doar câteva ingrediente și este garnitura perfectă, ușoară și sănătoasă. Iubesc  sparanghelul învelit în bacon , dar această rețetă de sparanghel la grătar e excelentă si așa simplă! Îți împărtășesc câteva trucuri și sfaturi rapide, astfel încât să poți face sparanghelul perfect la grătar de fiecare dată.

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.