Image 1
Image 2

Prăjitură rapidă cu mere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blaturi: 1/2 kg făină fină, 4 linguri de untură, 4 linguri de zahăr, 4 gălbenușuri de ouă, 1-2 plicuri zahăr vanilat, un plic de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, și 2-300 g de smântână (în funcție de grosimea sa). Pentru umplutură: 6-8 mere (dar se poate și mai mult, după gust), 4-5 linguri de zahăr, 1-2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri gris de grâu (dacă se folosesc mai multe mere se adaugă mai mult gris), 1-2 lingurițe de scorțișoare pudră, 3-4 linguri de gem de mere, caise sau piersici.

Mod de preparare:

Merele curățate se răzuiesc mărunt, se storc, se amestecă cu scorțișoare (după gust) și se călesc, apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat. Făina se freacă bine-bine cu untura, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, sarea și gălbenușul de ouă se amestecă, apoi încet, se adaugă smântâna, până când aluatul capătă o consistență potrivită pentru întins. Se mai frământă puțin și se împarte în două. Se întinde la mărimea tăvii și se pune în tava unsă cu unt sau untură. Blatul se unge foarte subțire cu gem. Merele fierte se amestecă cu grisul, se pune peste blat în strat egal, se așează din nou un strat foarte subțire de gem, apoi și blatul următor. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se poate orna cu gem, zahăr praf, sau cu o spumă bătută la aburi din cele 4 albușuri de ouă rămase și 2 linguri de zahăr pudră.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Mic dejun-fantezie

MIC DEJUN

Ouă prăjite fantezie la micul dejun

Un început de zi strălucitor și plin de energie poate fi asigurat printr-un mic dejun colorat și nutritiv, precum ouăle prăjite în inele de ardei. Aceasta nu este doar o rețetă sănătoasă, ci și o alegere estetică, transformând farfuria într-un tablou viu, perfect pentru a aduce zâmbete și o dispoziție pozitivă de dimineață.

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.