Image 1
Image 2

Îngheţată de ciocolată

Inghetata de ciocolata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Inghetata de ciocolata
Inghetata de ciocolata

 

 

 

 

 

INGREDIENTE

– 2 galbenusuri de oua,

– 175 g zahar pudra cernuta,

– 300 ml lapte,

– 150 ml frisca lichida,

– 75 g ciocolata fina (se poate utiliza si ciocolata alba)

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile si zaharul. Laptele si frisca se pun la fiert, iar cand se ia vasul de pe foc, se adauga cioucolata sfaramata si se amesteca, pana cand acesta se topeste complet. Se adauga si galbenusurile amestecate cu zahar si se lasa sa se raceasca, amestecand foarte des, apoi se bate cu mixerul circa 3 minute la turatie mare. Intr-un vas de plastic se pune la congelator, iar dupa circa 2-3 ore se poate servi ornata cu frisca, fructe, bucati de ciocolata, frunze de menta, stafide, bucati de nuci, alune, sau migdale.

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!

Prăjitură de casă cu căpşuni

DESERT

Prăjitură de casă cu căpşuni

Această rețetă transformă prăjitura cu căpșuni într-un desert delicios, combinând căpșunile cu ouă, zahăr și făină pentru un gust bogat și o textură ușoară.