Image 1
Image 2

Gustări reci pentru zile caniculare. Rulouri cu brânză şi şuncă

Gustări reci pentru zile caniculare. Rulouri cu brânză şi şuncă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Gustări reci pentru zile caniculare. Rulouri cu brânză şi şuncă

E vară, e cald şi nimeni nu are chef să gătească, mai ales feluri care necesită fierbere sau coacere îndelungă. Mai mult, nutriţioniştii ne recomandă să renunţăm la meniuri cu fripturi grele sau alte mâncăruri consistente, motiv pentru care vă propunem nişte gustări reci pentru vară, după care vă veţi linge pe degete, la propriu!

Aveţi nevoie de;
–  5-6 clătite mari
– 250g cremă de brânza natur
– 4-5 linguri  sos salsa
– 100g suncă puţin afumată tăiată mărunt
– 50g caşcaval ras
–  cozile de la 2  fire de ceapă verde tăiata mărunt
– sare şi piper
Amestecaţi ingredientele după care întindeţi compoziţia obţinută într-un strat consistent peste clătite. Rulaţi apoi cu grijă după care lăsaţi clătitele la frigider apoximativ 20 de minute, pentru a le putea tăia mai bine. Tăiaţi clătitele umplute în fâşii de 4-5 cm şi aranjaţi pe platou împreună cu salate de sezon.
Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Frigărui în stil grecesc

APERITIVE

Frigărui în stil grecesc

Aceste frigărui inspirate din bucătăria grecească te vor transporta pe malurile mării Egee, oferindu-ți o experiență culinară ușoară și răcoritoare. Datorită conținutului scăzut de calorii, sunt o alegere excelentă pentru a fi savurate ori de câte ori dorești, fie ca gustare, mic dejun sau chiar garnitură.

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.