Image 1
Image 2

Cocktail de cafea aromatizat

Coktail de cafea
Descoperă cum să pregătești un cocktail de cafea deosebit, perfect pentru a-ți începe ziua sau ca desert după masă. Combinația de cafea, scorțișoară, nucșoară și ciocolată îți va răsfăța simțurile cu fiecare înghițitură.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu rădăcini ce pot fi urmărite în obiceiurile de consum ale cafelei din Orientul Mijlociu, unde adăugarea de mirodenii este comună, această rețetă s-a adaptat și evoluat pentru a îmbrățișa preferințele moderne, devenind un deliciu apreciat în cafenele și case din întreaga lume. Acest mix de cafea condimentată reprezintă o punte între tradiție și inovație, oferind o experiență de degustare unică și un moment de relaxare în orice moment al zilei.

 

 

Coktail de cafea
Coktail de cafea

 

 

 

Ingrediente:
1/2 ceașcă de cafea măcinată
1/2 linguriță de scorțișoară pudră
1/2 linguriță de nucșoară măcinată
5 căni de apă
1 cană de lapte degresat
1/4 cană de zahăr brun
1/3 cană de sirop de ciocolată
1 linguriță de esență de vanilie
Frișcă (opțional)

 

 

 

Mod de Preparare:

Se pune cafeaua, scortişoara şi nuca într-un filtru de cafea, în coşul filtrului de cafea. Se adaugă cele 5 căni de apă şi se dă drumul la filtrul de cafea. Va ieşi o cafea cu aromă de nucuşoară şi scorţişoară. Se amestecă laptele cu zahărul şi siropul de ciocolată într-o tigaie, se pune pe foc la minim, amestecând constant, până ce zahărul se dizolvă complet. Se adaugă esenţa de vanilie şi toate acestea se adaugă într-o ceaşcă peste cafeaua cu aromă de scortişoară şi nucuşoară anterior preparată. Opţional se poate adăuga şi frişcă, după gust.

 

 

 

Prepararea Cafelei Aromate: În coșul filtrului de cafea, adăugați cafeaua măcinată, scorțișoara și nucșoara. Turnați cele 5 căni de apă și porniți filtrul de cafea. Rezultatul va fi o cafea bogat aromatizată cu nucșoară și scorțișoară.

 

Amestecul de Lapte și Ciocolată: Într-o tigaie, combinați laptele degresat cu zahărul brun și siropul de ciocolată. Încălziți la foc mic, amestecând constant până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați esența de vanilie și amestecați bine.

 

Asamblarea Cocktailului de Cafea: Turnați amestecul de lapte și ciocolată într-o ceașcă peste cafeaua aromată. Amestecați bine pentru a încorpora toate aromele.

 

Finalizarea: Dacă doriți, puteți adăuga frișcă pe deasupra cocktailului de cafea pentru un plus de indulgență.
Savurați acest cocktail de cafea aromatizat ca un răsfăț matinal sau ca un desert sofisticat după cină. Aromele de scorțișoară, nucșoară și ciocolată, combinate cu cafeaua bogată și esența de vanilie, creează o băutură cu adevărat specială, care va impresiona orice iubitor de cafea.

 

 

 

Citește și:

 

Șarlotă de casă asortată

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.