Image 1
Image 2

Ciorbă de varză cu piept de pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O varză de circa 800 g, un piept de pui dezosat şi fără piele, 2 bucăţi de ardei gras, o ceapă mai mărişoară, 4-5 bucăţi de roşii sau 500 ml de bulion, o legătură de mărar, sare, piper, bază pentru mâncăruri (delicat de casă). Se pot adăuga şi zarzavaturi, după gust.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se feliază, se condimentează cu puţină sare şi piper şi se prăjeşte la grătar, apoi se taie cubuleţe şi se pune la fiert în circa doi litri de apă uşor sărată. Varza se curăţă şi se taie fâşii înguste, la fel se va proceda şi cu ardeii, precum şi cu ceapa. Roşiile se taie cubuleţe mărunte. Carnea de pui, după ce apa dă primul clocot, se fierbe circa 7-8 minute, nu mai mult, după care se adaugă mărarul, varza, ardeiul şi ceapa. Dacă doriţi să folosiţi şi zarzavaturi, acestea se mărunţesc şi se pun la fiert odată cu carnea. Se condimentează după gust, iar supa se fierbe, până când toate ingredientele se vor înmuia. Roşiile sau bulionul se adaugă cu 5-10 minute înainte de a se lua de pe foc, când varza este deja aproape fiartă. Se serveşte cu ardei iute, sau eventual cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.