Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorbă de potroace
Ciorbă de potroace

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame măruntaie de pasăre,  2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel şi păstârnac, 2 felii bune de ţelină, un vârf cuţit de piper, 2 cepe, 500 ml zeamă de varză sau borş, 30 gr. orez, mărar, leuştean verde şi sare.

Mod de pregătire: măruntaiele de pasăre (cap, gât, pipotă, ficat, vârfuri de aripi, labe) se curăţă şi se spală  şi se pun la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece. După ce s-au spumuit se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt. În altă oală se fierbe zeama de varză împreună cu o ceapă tocată fin. Când ciorba este aproape gata  (măruntaiele şi zarzavatul bine pătrunse) se adaugă orezul ales şi spălat, iar după ce acesta a înflorit, se pune zeama de varză spumuită în prealabil. Se serveşte cu  mărar şi leuştean verde tocat deasupra.

Pofta bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.