Image 1
Image 2

Ciorbă de păstăi cu perişoare sau cârnaţi

Ciorba de pastai cu perisoare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorba de pastai cu perisoare
Ciorba de pastai cu perisoare

Ingrediente:

– 400 g de fasole verde

– 300 g de carne tocată de porc

– o ceapă, un căţel de usturoi

– 2 morcovi

– o lingură de ulei

– un ou

– o lingură de pesmet

– sare, piper, boia de ardei dulce, delicat

– o legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu pesmetul şi oul, se condimentează cu sare piper şi delicat. Ceapa şi usturoiul se mărunţeşte şi se căleşte în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriţă de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiaţi felii subţiri, iar după ce începe să clocotească se adaugă şi fasolea verde curăţată şi bucăţită. Se condimentează după gust, iar când păstăii s-au fiert pe jumătate, din pasta anterior pregătită se formează perişoare şi se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă nu aveţi acasă carne, perişoarele se pot înlocui cu câtnaţi. Ciorba se serveşte presărată cu pătrunjel verde mărunţit, sau eventual cu adaos de smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.