Image 1
Image 2

Ciorbă acrişoară cu piept de pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 bucăţi de piept de pui dezosat, 3 morcovi, o ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel, o jumătate de gulie, circa 100 g de ţelină, 2 ouă, 200-250 g de smântână (în funcţie de grăsimea sa), 3-4 căţei usturoi, sare, piper, borş (eventual oţet sau lămâie) pentru acrit, o legătură de frunze de pătrunjel şi câteva frunzuliţe de ţelină.

Mod de preparare:

Pieptul de pui, spălat, fără se fie tăiat bucăţi, se pune la fiert în apă uşor sărată. După ce începe să fiarbă şi se curăţă de spumă se adaugă legumele curăţate şi tăiate în 4 bucăţi fiecare. Se fierbe până se înmoaie, se strecoară, pieptul de pui se taie fâşii subţiri, câteva bucăţi de legume se pun deoparte pentru ornat, iar restul se mixează cu un blender sau cu robotul de bucătărie şi se pun toate înapoi în zeamă (mai puţin cele pentru ornat). Se condimentează şi se pune înapoi la fiert până dă primul clocot. Ouăle se bat bine, se amestecă cu smântâna până la omogenizare, se adaugă câteva linguri de supă fierbinte, amestecând în continuu, apoi se toarnă în oala cu supă. Se ia de pe foc, se adaugă usturoiul pisat, borşul (ori oţetul sau lămâia) după gust, iar în farfurie se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi cu zarzavaturi tâiate bucăţele. Se poate servi cu ardei iute, eventual cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Gustări sănătoase pentru iarnă

În sezonul cald găsim o gamă largă de produse care să ne ofere energia necesară pentru toată ziua. Însă iarna este indicat să schimbăm meniul. Nutriţioniştii recomandă 5 gustări care să îţi confere o stare de spirit bună.

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc simplu și confortabil, este iubită pentru versatilitatea sa și asociată adesea cu dulceața de fructe de pădure, reprezentând o legătură dulce între amintirile copilăriei și bogăția naturală a României.

Frigărui în stil grecesc

APERITIVE

Frigărui în stil grecesc

Aceste frigărui inspirate din bucătăria grecească te vor transporta pe malurile mării Egee, oferindu-ți o experiență culinară ușoară și răcoritoare. Datorită conținutului scăzut de calorii, sunt o alegere excelentă pentru a fi savurate ori de câte ori dorești, fie ca gustare, mic dejun sau chiar garnitură.