Image 1
Image 2

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

1-1,5 kg de cartofi, 500 g de ciupeci (soiul se alege după gust, dar folosiţi doar ciuperici controlate, din surse sigure), o cepă mare, un ardei gras sau o limgură mare de pastă de ardei (poate fi şi uşor iute, dacă vă place), 2-3 roşii sau 2 linguri de pastă de roşii, eventual o jumătate de zucchini, circa 200 ml supă de carne sau de legume, sare, piper, oregano, ulei de măsline, pătrunjel verede, sau murături pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se taie în 6-8 bucăţi, în funcţie de mărime. Ceapa se feliază subţire, la fel se procedează şi cu ardeiul, dacă folosiţi ardei proaspăt, iar roşiile se feliază. Dacă adâugaţi şi zucchini, acesta se curăţă de seminţe, dar nu şi de coajă şi se feliază, aproximativ la fel ca şi cartofii.

Se curăţă şi se taie şi ciupercile, apoi toate acestrea se amestecă şi se condimentează după gust. Se pune într-o tavă termorezistentă unsă în prealabil cu ulei de măsline, se adaugă supa şi se acoperă cu o folie de aluminiu, ori cu o hârtie de copt, sau cu o altă tavă.

Se dă la cuptor circa 30-40 de minute, până când cartofii se vor înmuia, apoi se descoperă se stropeşte puţin cu ulei şi se mai lasă la cuptor să se rumenească. La servire se poate orna cu pătrunjel verde, eventual cu boabe de măsline, smântână, sau caşcaval răzuit.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.