Image 1
Image 2

Budincă de macaroane cu brânză

Budinca de macaroane cu stafide
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Budinca de macaroane cu stafide
Budinca de macaroane cu stafide

Ingrediente:

– 400 g macaroane,
– 400 g brânză dulce de vacă,
– 6 ouă,
– 400 ml de smântână,
– 4-6 linguri de zanăr, după gust,
– 2 pliculeţe de zahăr vanilat,
– puţină sare,
– câteva picături de ulei,
– puţin unt,
– eventual un pahar de stafide, compot de vişine fără sâmburi, prune, ori caise uscate, dar fructele nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb în apă uşor sărată, se strecoară şi se amestecă cu câteva picături de ulei. Brânza se sfărâmă, se presară peste macaroane şi se amestecă, apoi se adaugă şi fructele, dacă se folosesc. Ouăle se bat bine, după care se amestecă cu zafărul şi cu zahărul vanilat, mai apoi şi cu smântâna. Se toarnă şi acest amestec peste macaroane şi se amestecă. Se toarnă totul într-o tavă termorezistentă unsă în prealabil cu unt şi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru circa 35-40 minute. Când începe să se rumenească face proba cu scobitoarea, iar dacă încă nu s-a întărit se scade puţin temperatura şi se mai coace la foc puţin mai mic. Se poate servi cu gem, cacau, zahăr praf, miere sau compot.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Tort cu ciocolată

Povestea spune că tortul a fost inventat în 1832 de Franz Sacher, un ucenic de 16 ani din bucătăria prințului Austriac von Metternich.

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.