Image 1
Image 2
Borş de hribi
Borş de hribi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Borş de hribi
Borş de hribi

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame hribi, 2 morcovi, un păstârnac, o felie mare de ţelină, 500 ml borş, 20 gr. făină, 2 cepe, 100 gr. smântână, sare, piper, ulei, parmezan.

Mod de pregătire: legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt împreună cu o ceapă ( solzişori) se pun la fiert cu 2 litri de apă avându-se grijă să se spumuiască. După ce s-au înmuiat se adaugă bureţii, sarea, piperul, iar după câteva cloclote şi borşul fiert separat. Se lasă să fiarbă încet încă 5-10 minute.  Cui îi place, poate să asezoneze borşul cu un rântaş de făină cu ceapă tăiată fideluţă şi rumenită. În final  borşul se drege cu smântână amestecată cu parmezan ras.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.