Asculta acest articol
Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame hribi, 2 morcovi, un păstârnac, o felie mare de ţelină, 500 ml borş, 20 gr. făină, 2 cepe, 100 gr. smântână, sare, piper, ulei, parmezan.
Mod de pregătire: legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt împreună cu o ceapă ( solzişori) se pun la fiert cu 2 litri de apă avându-se grijă să se spumuiască. După ce s-au înmuiat se adaugă bureţii, sarea, piperul, iar după câteva cloclote şi borşul fiert separat. Se lasă să fiarbă încet încă 5-10 minute. Cui îi place, poate să asezoneze borşul cu un rântaş de făină cu ceapă tăiată fideluţă şi rumenită. În final borşul se drege cu smântână amestecată cu parmezan ras.
Fii primul care comentează