Image 1
Image 2

Violonista Gyehee Kim din Coreea de Sud câştigă Concursul Enescu 2016 la Secţiunea Vioară

Gyehee Kim
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Gyehee Kim
Gyehee Kim

Violonista Gyehee Kim din Coreea de Sud câştigă Concursul Enescu 2016, Secţiunea Vioară, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru vioară în Re Major op.35 de Ceaikovski. Finala a avut loc luni, 19 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat cel mai tânăr concurent înscris la Secţiunea Vioară, Donghyun Kim (Coreea de Sud), iar pe locul al treilea Erzhan Kulibaev (Kazahstan).

Gyehee Kim din Coreea de Sud, în vârstă de 23 de ani, a câştigat marţi seară Premiul I al Secţiunii Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2016, la sfârşitul unei Finale în care a interpretat Concertul pentru vioară în Re Major op.35 de Ceaikovski, acompaniată de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Christoph Poppen, urmându-şi visul de a deveni unul dintre marii muzicieni ai lumii. Pe locul al doilea s-a situat Donghyun Kim (Coreea de Sud), iar pe locul al treilea Erzhan Kulibaev (Kazahstan).

Cunoscutul violonist francez Pierre Amoyal, Preşedintele Juriului Secţiunii Vioară, a anunţat rezultatele Finalei pe scena Ateneului Român.

„Competiţiile sunt grele, aproape inumane, însă Concursul Enescu a reuşit să fie un eveniment muzical în sine! Vă mulţumesc dumneavoastră, publicului, că aţi fost atât de deschişi şi întregii echipe din jurul Concursului pentru căludra pe care cu siguranţă au transmis-o şi tinerilor muzicieni din competiţie. Sufletul lui George Enescu este responsabil pentru această atmosferă. Vă mulţumesc că îl ţineţi în viaţă”, a spus Pierre Amoyal pe scenă.

Alături de Pierre Amoyal, juriul Secţiunii Vioară a fost format din: Remus Azoiţei, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder şi Miczyslaw Szlezer.

Premiul I al Concursului Internaţional George Enescu 2016 este în valoare de 15.000 de euro. Câştigătoarea Concursului Enescu 2016 are posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, alături de unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. De asemenea, câştigătoarea a fost recompensată şi cu participarea la iPalpiti Festival of International Laureats 2017. Acest premiu este pus la dispoziţie de dirijorul şi violonistul Eduard Schmieder, membru al juriului ediţiei de anul acesta a Concursului Internaţional George Enescu. Desfăşurat în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, iPalpiti Festival of International Laureats 2017 are ca scop susţinerea tinerilor muzicieni cu un talent deosebit, care reuşesc să ducă muzica clasică în secolul următor. Participarea va implica susţinerea unor recitaluri în spaţii celebre, cum ar fi Disney Concert Hall, costurile necesare deplasării fiind acoperite în mod integral de către organizatori. Un alt premiu special i-a revenit câştigătoarei: Premiul Academiei Kronberg, oferit de violonista Mihaela Martin.

Dirijorul Christoph Poppen a acordat la rândul său un premiu special tânărului violonist  Donghyun Kim (Coreea de Sud), câştigătorul Premiului II, constând într-un un concert sub baheta sa în cadrul unui prestigios festival internaţional din Portugalia.

Premiul al doilea este de 10.000 de euro, iar premiul al treilea de 5.000 de euro.

Violonistei Ioana Cristina Goicea din România, participantă în Semifinala Secţiunii de Vioară, i-a fost acordată Bursa Ştefan Gheorghiu pentru cel mai bine clasat concurent român în cadrul Concursului Enescu 2016. Bursa este oferită de trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română în plan internaţional Mihaela Martin, Silvia Marcovici şi Mariana Sârbu.

Trofeul Concursului Enescu 2016, oferit celor trei tineri muzicieni, este realizat din cristal şi granit şi poartă semnătura artiştilor Iulia Năstase şi Mihai Băncilă.

Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin, în valoare de 4.000 de euro, i-a revenit pianistului Danor Quinteros.

La doar 23 de ani, violonista Gyehee Kim (Coreea de Sud) a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music şi Bulgaria Pleven Philharmonic. Studiază la Seoul National University. Este deja câştigătoare a Premiul al II-lea la Torun International Violin Competition (2016) şi a Premiului al III-lea la prestigioasa Tchaikovsky Competition for Young Musicians (2014).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RENAȘTEREA ITALIANA

Rolul Femeilor și Revoluția Culturală în Renaștere

În cadrul claselor de elită din Renașterea italiană, femeile beneficiau de mai multe oportunități de a atinge un nivel relativ egal cu bărbații, cel puțin în plan intelectual. Un exemplu notabil în acest sens este Lucrezia Borgia, poate cea mai faimoasă femeie a epocii datorită reflectării în presa contemporană.