Violenţa împotriva femeilor afectează peste 250 de milioane de femei şi fete din UE | Informaţia Zilei

Violenţa împotriva femeilor afectează peste 250 de milioane de femei şi fete din UE

Scris de Ioana Vladimirescu, 09 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Forumul european pentru persoanele cu dizabilităţi a solicitat Uniunii Europene să protejeze toate femeile şi fetele cu dizabilităţi de violenţă şi abuz, inclusiv de sterilizarea forţată, prin ratificarea Convenţiei de la Istanbul.

Potrivit datelor publicate de Forumul european, “violenţa împotriva femeilor pune în pericol securitatea a jumătate din populaţie în UE, afectând peste 250 de milioane de femei şi fete, având implicaţii de-a lungul vieţii asupra sănătăţii lor fizice şi psihice. Femeile cu dizabilităţi sunt de două până la cinci ori mai expuse riscului de a fi victime ale violenţei decât femeile fără dizabilităţi, fiind supuse sterilizării forţate şi avorturilor împotriva voinţei lor. Cele cu dizabilităţi psihosociale prezintă un risc mai mare, mai ales atunci când sunt plasate în instituţii”. Este menţionat şi faptul că adesea e imposibilă accesarea justiţiei, a serviciilor de sprijin şi protecţie de către femeile instituţionalizate sau nu, persoane cu dizabilităţi: “Posturile de poliţie şi adăposturile victimelor nu sunt adesea accesibile pentru femeile cu mobilitate redusă. Interpretarea limbajului semnelor nu este prevăzută pentru femeile cu deficienţe de auz şi de vedere. Informaţiile generale nu sunt disponibile în format Braille şi uşor de citit”.

Forumul european consideră că punerea în aplicare a Convenţiei de la Istanbul va aduce beneficii femeilor din Europa, inclusiv femeilor şi fetelor cu dizabilităţi. În continuare, în lume, violenţa împotriva femeilor şi fetelor reprezintă una din cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 11 ianuarie 2020, ora 11:29

    In secuime conform obiceiurilor si traditiilor locului, femeia nu este Om, ( „Az asszony nem ember, a sör nem ital, a medve nem játék”) numai barbatul este Om !. Femeia este ” asszonyállat „- femeieanimal ( femela). Si atunci cum ramane cu pastratea si ocrotirea obiceiurilor si traditiilor ?….. Ca urmare educarea femeiianimal prin corectie in secuime nu incalca drepturile omilui !!!.

  2. HBC a spus: 09 ianuarie 2020, ora 20:58

    MAI ALES IN ROMANIA…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517