Vineri începe Postul Naşterii Domnului | Informaţia Zilei

Vineri începe Postul Naşterii Domnului

Scris de Mihaela Ghiţă, 15 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De vineri, 15 noiembrie, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici au intrat în Postul Naşterii Domnului. După rânduiala Bisericii, Lăsatul Secului are loc în fiecare an pe 14 noiembrie, însă dacă această zi cade miercuri sau vineri, atunci postul începe în ziua de 15 noiembrie.

Durata Postului Crăciunului este de 6 săptămâni, începe cu ziua de 15 noiembrie şi ţine până în 24 decembrie inclusiv. Este vremea colindelor şi totodată a milosteniei. Credincioşii sunt îndemnaţi ca pe lângă abţinerea de la mâncărurile de dulce şi pregătirea duhovnicească să cultive iubirea faţă de aproapele, să facă milostenie asemeni Sfântului Nicolae, oferind şi altora daruri spirituale şi materiale, dar şi o vorbă bună, o mână de ajutor acolo unde este cazul. Post binecuvântat tuturor!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345