USR anunţă moţiune simplă dacă ministrul Energiei nu demisionează

Scris de I. Z., 17 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Virgil Popescu

Dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu nu demisionează, USR va depune o moţiune simplă împotriva lui a informat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Moşteanu.

„Coaliţia de guvernare trebuie să vină rapid cu un ministru competent. Dacă nu îşi va da demisia, în prima şedinţă din următoarea sesiune parlamentară vom depune o moţiune simplă. Această decizie este luată. USR va depune o moţiune simplă dacă ministrul Virgil Popescu nu îşi depune demisia”, a declarat Moşteanu. Purtătorul de cuvânt al USR apreciază că Virgil Popescu a avut la dispoziţie doi ani să arate că popate să facă ceva, dar el „s-a uitat indiferent” la episodul liberalizării preţurilor la energie, fără să facă pregătirile necesare.

„A avut timp doi ani şi ceva în care să arate că poate să facă ceva pentru România, să arate că înţelege cu ce se mănâncă acel minister. Din punctul nostru de vedere, a eşuat. Virgil Popescu trebuie să plece. A scăpat din mână toată partea de liberalizare. S-a uitat indiferent la acest episod de liberalizare. Nu a pregătit nimic pentru ce urma să vină. Vedem acum ce se întâmplă cu preţurile la energie, vedem prin ce trec toţi românii în această perioadă de iarnă. Bineînţeles, lucrurile nu se vor finaliza. Lunile de iarnă încă urmează”, a afirmat Ionuţ Moşteanu. El a adăugat că USR a propus încă din octombrie 2021 măsuri precum reducerea TVA la energie, credit fiscal destinat companiilor pentru a le ajuta să treacă peste creşterea preţurilor la energie, exceptarea certificatelor verzi de la plată în factura de energie electrică.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 18 ianuarie 2022, ora 12:50

  USR-Plus -istii au uitat ca alaturi de PNL ( doar cu numele) au votat impreuna liberalizarea preturilor la energie nu demult cand erau impreuna la guvernare care a condus la situatia actuala !!!!! .Ametitii acestia ar trebui sa dispara de pe scena politica deoarece au facut mai mult rau si NIMIC bine !.

 2. Lazar Petru a spus: 18 ianuarie 2022, ora 12:20

  Useristii inca sunt ametiti dupa iesirea de la guvernare. Dupa mine ministrul Virgil Popescu este cel mai bine pregatit profesional din actualul Guvern. Useristii nici macar nu stiu ca nu Ministerul Energiei stabileste pretul si nici nu face controlul furnizorilor.Cred ca useristii fac jocul furnizorilor din energie si vor sa ameteasca poporul.

 3. Babacu a spus: 18 ianuarie 2022, ora 10:17

  de pe ziaristii.ro: ce spune Ilie Bolojan despre el insusi:
  „Eu sunt un om nepopular. Ştiu că nu am charismă. Eu nu sunt primarul din juriul de la Balul Bobocilor. Adică nu sunt ăla despre care să se zică: «Uite, domle, primarul nostru nu e încruntat şi nu e urât, e de treabă, e în juriu la Balul Bobocilor». Nu sunt sclavul imaginii“, a avertizat acesta. „Am un singur om angajat la biroul de presă. Foarte rar citesc mesajele de pe Facebook. Nu cred că noi trebuie să administrăm comunităţile după Facebook, sincer. Eu nu fac spectacol, nu sunt un orator deosebit, nu alerg să vă filmez cu telefonul. Când am fost numit secretar general al Guvernului, ca să ştiu ce e hardughia aia, am intrat de la subsol, până la etaj. În Palatul Victoria. Am mers prin birouri şi ce m-a surprins a fost că aproape în fiecare birou mergea un televizor. Erau pe televiziunile de ştiri. M-am gândit cum se pot concentra oamenii ăştia dacă le merge televizorul tot timpul? Ai proiecte, ai legi… Cum să te concentrezi? Am luat toate televizoarele din birouri, mai puţin la biroul de presă. Am sunat-o pe Mioara Mantale, care era prefect: doamna Mantale, aveţi ceva case de copii? Da. Veniţi cu două microbuze şi luaţi-vă televizoarele. Recunosc că am trimis şi la Direcţia de Asistenţă Oradea, tot pentru copii.“
  Este o mare diferenta de abordare fata de restul penelistilor si fata de restul politicienilor. Recunosc ca asemenea oameni imi sint simpatici. Omul spune exact ce crede, in plus rezultatele de la Bihor ii confirma declaratiile.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517