UPDATE: Ungaria a renunţat la plafonarea preţului carburanţilor

Scris de I. Z., 07 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

UPDATE: Guvernul Ungariei a eliminat miercuri, 7 decembrie, plafonarea preţului la carburanţi, după ce măsura a provocat o criză de aprovizionare şi panică în rândul şoferilor, care au format cozi imense la benzinăriile din toată ţara, scrie Reuters. Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban a declarat că Executivul de la Budapesta a fost nevoit să renunţe la plafon, la recomandarea MOL, care a transmis că „situaţia este critică”. „Nu mai puteam aştepta. Este singura modalitate prin care putem asigura securitatea aprovizionării cu carburanţi”, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Orban.

 

În ultimele zile, la staţiile de carburanţi din Ungaria se formează cozi tot mai mari. Create în primul rând din panică dar şi de lipsa combustibilului, ne transmite un cititor al cotidianului nostru.

Redăm o parte din mesajul transmis:

“Nu mai e benzină, de panică lumea face stocuri (când găseşte), sunt benzinării care vând maxim 2 litri sau 10 litri per rezervor. La începutul anului, guvernul a plafonat preţul la 1,17 Euro/litru şi acum importurile au devenit imposibile – marile companii străine nu mai vor să trimită benzină spre Ungaria, preţul propus fiind mult prea mic. Producţia locală de combustibil e afectată de probleme tehnice, rafinăriile au probleme, criza din Ucraina etc. Mai e un pas până la revoltă”.

Restrictie Ungaria

Abonează-te acum Online!
  1. Attila a spus: 11 decembrie 2022, ora 16:25

    Pe toata linie economica ,politia,sociala si DEMOCRATIE Ungaria a dat faliment datorita vizirului orbanviktor. Ce a mai ramas este de a cere ” eliberarea Ungariei” de Armata Rusiei de sub „asuprirea Westului decadent „

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517