Image 1
Image 2

UPDATE: Sindicatele din Educaţie anunţă grevă generală din 22 mai

UPDATE: Sindicatele din Educaţie anunţă grevă generală din 22 mai
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Sindicatele din Educaţie – Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală (FNS) „Alma Mater” – au anunţat că din 22 mai vor intra în grevă generală.

Potrivit rezultatelor referendumului făcut în rândul profesorilor din ţară, peste 70% au votat pentru grevă generală. Cele trei mari sindicate din Educaţie au anunţat că cel mai indicat este ca elevii să stea acasă.

 

“Conform legii, greva se face la locul de muncă. Dar e bine, recomandat, ca elevii să stea acasă, sunt mai mari riscurile dacă nu va avea cine să stea cu ei. Profesorii nu trebuie să supravegheze copiii, pot să stea şi în cancelarie”, au spus sindicatele.

„Fac un apel către părinţi să înţeleagă – şi recomandăm în acelaşi timp – să ţinem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situaţii în care 100% s-a votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari şi este mai înţelept să rămână copiii acasă decât să vină la şcoală şi să nu aibă cine să stea cu ei. Acolo unde sunt colegi care au spus ”nu”, nu au decât să se ocupe de ei, dar grevă înseamnă încetarea lucrului şi nu se pun absenţe, nu se predă, nu se evaluează. De aceea, trebuie să fie părinţii alături de noi, să înţeleagă că, dacă ai lor copii vor să aibă un învăţământ de calitate, nu se poate ca dascălii să fie în continuare umiliţi, nu se poate ca în anul 2023 un profesor debutant să câştige 2.500 de lei (…)”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

 

Ştirea iniţială, despre greva de avertisment

Miercuri, 17 mai, între orele 11.00 la 13.00, va avea loc o grevă de avertisment în toate şcolile în care există membri de sindicat. Asta înseamnă, potrivit liderilor de sindicat sătmăreni, că profesorii vor intra la ore, dar nu vor face nici prezenţa, nici nu vor preda, nici nu vor da teste.

Tot miercuri, la Informaţia TV, la emisiunea Agenda Publică moderată de Mihai Sălceanu, cu începere de la ora 19.30, vor fi prezenţi doi profesori membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ (sau SIP Satu Mare): Viorel Soos – lider de sindicat la Liceul Emil Palade şi Marius Buteanu – lider de sindicat la Liceul Sportiv.

Totodată, am aflat că joi, la un local din municipiul Satu Mare va avea loc Conferinţa de alegeri a FSE Satu Mare, la care va participa şi liderul naţional Marius Nistor. Actualul lider Ioan Drăgan se pensionează, iar la conducerea judeţeană îi va urma profesorul Sergiu Tâlvâc, actual prim-vicepreşedinte.

6 comentarii

  1. Educaţia cere implicare! Nimeni nu trebuie să vrea asta in locul tău! Dar dacă faci parte dintr-o asociaţie de părinţi cu copii la şcoală, îţi convine să îţi bagi nasul în sistemul ăsta şi să nu vrei altceva decât examene la română şi matematică pentru copilul tău crezând că faci om din el! Dar ia întreabă-l tu, care ştii să cântăreşti calitatea, despre gamele muzicale, diferenţa dintre un ton şi semiton, ascultă vocea plodului, tău şi vezi dacă lingura nu sună mai bine când o loveşti de masă! Întreabă-l despre continente, planete, aştri! Întreabă-l dacă pistilul nu e vreun organ genital de-al plantelor. Întreabă-ţi dolofanul în căte secunde a alergat 50 de metri pentru zecele pe care l-a primit! Vezi de vreo formulă chimică, vezi de vreo lege de-a lui Ohm! Sigur are medii mari la aceste discipline şi îţi poate da lecţii! Dar tu Batman,Batman (română şi matematică)!!!

  2. Buna ziua !

    As avea si eu cateva ganduri ! Inainte de a cere si mergand pe linia egalitatii in drepturi si obligatii pentru toti, de ce cer doar pentru ei? Sa ceara atunci toata lumea, ca doar nu sunt mai indrepatiti unii fata de altii ! Dar in primul rand privatii, ca doar ei sustin povara acestei tari ! Nu va-ti pus intrebarea, astia care tot cereti , ca niste copii tampiti , neinvatati cu vreo doua palme la timpul potrivit , DE UNDE SA VA DEA? sau DE CE SA PRIMITI VOI MAI MULT ca cel care sustine toata economia ?( sau asta este realitatea? o mama isi iubeste un copil mai mult, ca pe celalalt?) Seful meu are o vorba: atat este salariul ! Eu atat pot oferi , de nu-ti place, esti liberi sa pleci si sa-ti cauti un loc mai bine platit! Na ! Daca ar fi vreo 100 directori din astia la scoli , nu repede v-ar trece prin gand sa tot cereti, dar cu asa directori, pusi pe functii dupa coloratura partidului de guvernamant ce sa astepti? Va-ti facut mancare de cacat, asta sa mancati! Voi credeti ca merge la infinit ca tara sa ia datorii straine pentru salarii , asta va exploda , poate doar la copii vostri , dar va exploda ! Vai si amar atunci de capul alora care o vor prinde! Si daca voi asta vreti nu sunteti altceva decat niste “persona non grata” egoista al acestei societati: nu se gandeste numai la el , nu la copii, nu la copii copiiilor lor ! Rusine sa va fie la toti, cei care sunteti pe partea neproductiva a baricadei !
    Si ca concluzie: de ce copii si parintii copiilor mici trebuie sa plateasca din nou pentru prostiile voastre? La asta va-ti gandit ca nu au unde trimite/ce face cu copii in acest timp? Caci ei trebuie sa lucreze , ca voi sa aveti acele salarii!!! Eu zic totusi mergeti le greve si manifestatii dupa programul scolar , din timpul vostru liber , de la ora 15 pana a doua dimineata la 8 , si tot asa pana va trece chefu de asemenea “nebunii”!

  3. Din pacate majoritatea dascalilor se gandesc mai mult la vacante, colocvii, zile libere si mariri de salarii fara a creste calitatea lor, ca sa nu mai vorbim ca la terminarea studiilor absolventii pleaca in tari straine pentru a profesa si noi ramanem cu cheltuiala. In alta ordine de idei foarte multi absolventi prefera alte meserii si putini profeseaza in domeniul lor si facultatea nu prea le foloseste la nimic.

  4. Sunt de acord cu ce pune unul din afişe. Respectiv că nu se vrea să fim un popor educat pentru că e mai uşor de condus şi de manipulat un popor prost şcolit. Da. Dar este un mare dar aici! Ceea ce se cere prin protest este mărirea salariilor profesorilor şi nu investiţii în învăţîmânt! Ca să nu mai pomenim că aşa-zisea reforma a ministresei Duca favorizează liceele de top în detrimentul celorlalte şcoli şi favorizează elitismele inclusiv pribtre elevi. Aşa că degeaba s-ar şi mări retribuţiile personalului didactic pentru că tot ei sunt cei care perpetuează inegalităţile din sistem.

Lasă un răspuns

Connect with

CONCURS DE ADMITERE

Admitere în școlile de poliție

Iată cele mai noi informații legate de admiterea în școlile de poliție. Până pe 5 noiembrie se mai pot depune online cererile de înscriere la Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.
“Acest concurs de admitere – perioada octombrie-februarie – a început în data de 18 octombrie…