UPDATE: Cine era femeia lovită de tren la Marna?

Scris de I. Z., 22 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Florica Rosu din Marna

Update. Dintr-o postare a istoricului Răzvan Roşu aflăm cine este femeia lovită de tren în Marna:

„Am aflat astăzi, cu mare tristeţe, că încă o păstrătoare a tradiţiilor moţeşti, Florica Roşu din Marna (cunoscută ca Florica de la canton sau Florica Lichii Bubii) a plecat dintre noi, în urma unui accident feroviar tragic.
În locuinţa ei dintr-un fost canton, situat la marginea satului, „peste linie”, ea a reuşit să păstreze un micro-univers al mentalităţii şi al tradiţiilor aduse de la munte. Cunoştea în detaliu trecutul crângurilor din Mărişel şi povestea, adesea, într-un mod foarte expresiv, despre întâmplări cu fiinţe supranaturale. O temă predilectă a ei era cea legată de „ceasu rău”, de care, din păcate, a avut parte chiar în ultimele ei clipe de viaţă.
Dumnezeu să o hodinească!”, scrie Răzvan Roşu pe Facebook.

 

Update: Medicul aflat la faţa locului a declarat decesul persoanei. Este vorba de o persoană de sex feminin, suferindă de hipoacuzie, în vârstă de 73 de ani.

***

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare ne informează că joi, 22 septembrie 2022, în jurul orei 08:55, s-a solicitat intervenţia forţelor la o persoană lovită de tren de persoane, în localitatea Marna.

S-a intervenit cu un echipaj SAJ şi un echipaj TIM trimis în sprijin, persoană de sex feminin se află în stop cardio respirator, se desfăşoară manevre de resuscitare.
Trenul de persoane este oprit, circulaţia pe calea ferata în zona intrerupta

“Din informaţiile primite, este vorba despre trenul accelerat/rapid 10741, ruta Satu Mare – Bucureşt”, mai precizează ISU Satu Mare.

La locul intervenţiei a ajuns şi elicopterul SMURD.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517