Un tânăr din Libia a fost depistat pe graniţă la Oar | Informaţia Zilei

Un tânăr din Libia a fost depistat pe graniţă la Oar

Scris de I. Z., 06 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 5 decembrie, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare împreună cu lucrători din cadrul SPF Berveni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, la aproximativ 100 metri de frontiera de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Oar – judeţul Satu Mare, poliţiştii au interceptat un cetăţean străin care se îndrepta, pe jos, către graniţa cu Ungaria.

Deoarece persoana nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zonă la acea oră, a fost condusă la sediul serviciului teritorial pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana este un cetăţean din Libia, în vârstă de 18 ani, solicitant de azil în România. Acesta a călătorit cu un autoturism care circula în regim taxi până în apropierea frontierei, de unde intenţiona să îşi continue călătoria pe jos, spre Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Franţa, la fratele său.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517