00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Un raport secretizat despre corupţia în UE

Scris de Dumitru Păcuraru, 07 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dintre toţi candidaţii pentru Parlamentul European Traian Băsescu lasă impresia că este cel mai bine informat. Folosindu-se de experienţa lui în plan extern, de participant la multe decizii luate în cadrul Consiliului European, fostul preşedinte oferă informaţii din interior, care nu par să fi ajuns la urechile opiniei publice.

Aflăm astfel că există un raport secretizat despre fraudarea fondurilor europene în toate statele UE.

  Potrivit datelor ascunse, din cele 1.200 de miliarde de euro se fură 120 de miliarde. Dacă raportul ar fi făcut public ar reieşi că nu se fură doar în amărâta de Românie, ci în toate statele.

Mult se fură acolo unde sunt bani mulţi. România pe de o parte este acuzată că nu reuşeşte să acceseze fondurile europene, pe de alta este acuzată că fraudează fondurile. Reiese de aici că se accesează puţin, dar se fură mult.

Cei care au ascuns datele raportului s-ar fi îngrozit de cele constatate şi rând pe rând au cerut să se mai aranjeze cifrele, dar rezultatul a fost acelaşi. În cazul în care va ajunge eurodeputat, Traian Băsescu afirmă că va cere desecretizarea raportului. În acest fel se va vedea că România nu este singura ţară care fură. Nu mai întrebăm de ce nu a făcut public acest lucru când a fost preşedinte, acceptând să fie pusă la zid România.

Următorul preşedinte cu siguranţă este la curent cu datele raportului secretizat. Klaus Iohannis nu va deschide acest subiect din simplul motiv că tema lui de campanie este corupţia din România, nu din UE. Se poate scoate capital electoral punând în contrast corupţia de la noi cu cinstea şi corectitudinea din restul UE. Dar oricum cele 120 de miliarde care se fură anual se regăsesc altundeva decât în România. Ceva mărunţiş se mai rătăceşte şi pe la noi, dar cum majoritatea proiectelor cu fonduri UE sunt executate de multinaţionale se înţelege că tot spre vest merg şi roadele fraudării.

România, mai cu seamă PSD, nu-şi poate permite abordarea unui asemenea subiect. Nici PNL sau USR-PLUS nu pot dezbate subiectul fraudării fondurilor europene la nivelul UE. Doar un partiduleţ ca PMP, beneficiind de experienţa fostului preşedinte, poate pune în discuţie publică o astfel de problemă. Partidul lui Traian Băsescu nu are nimic de pierdut. Aflat la limita pragului electoral, PMP poate sălta peste 5% cu condiţia implicării fostului preşedinte. Şi iată că se implică, „dând din casă”, cum se spune. Va face acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte politica internă?

Nimeni nu ştie mai multe lucruri despre modul în care a funcţionat „statul paralel”, nimeni nu ştie mai mult despre binomul SRI-DNA, despre abuzurile şi arestările la comandă decât cel care a condus România timp de zece ani, iar „sistemul” s-a perfecţionat în timpul regimului său.

În jurul acestui subiect gravitează PSD şi ALDE, care nu se bucură de credibilitate, dat fiind faptul că liderii acestor partide au ei înşişi probleme juridice.

PNL şi USR-PLUS nu sunt interesate de abuzuri, ci doar de corupţia din rândul PSD şi ALDE. Într-o astfel de situaţie PMP devine vârful acului balanţei. Dar, aşa cum spune mereu Traian Băsescu, PMP este prea mic pentru un război atât de mare. Îi lasă pe alţii să-şi bată capul, sau chiar să-şi rupă gâtul, cu probleme controversate în sine.

Abonează-te acum Online!