18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Un raport secretizat despre corupţia în UE

Scris de Dumitru Păcuraru, 07 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dintre toţi candidaţii pentru Parlamentul European Traian Băsescu lasă impresia că este cel mai bine informat. Folosindu-se de experienţa lui în plan extern, de participant la multe decizii luate în cadrul Consiliului European, fostul preşedinte oferă informaţii din interior, care nu par să fi ajuns la urechile opiniei publice.

Aflăm astfel că există un raport secretizat despre fraudarea fondurilor europene în toate statele UE.

  Potrivit datelor ascunse, din cele 1.200 de miliarde de euro se fură 120 de miliarde. Dacă raportul ar fi făcut public ar reieşi că nu se fură doar în amărâta de Românie, ci în toate statele.

Mult se fură acolo unde sunt bani mulţi. România pe de o parte este acuzată că nu reuşeşte să acceseze fondurile europene, pe de alta este acuzată că fraudează fondurile. Reiese de aici că se accesează puţin, dar se fură mult.

Cei care au ascuns datele raportului s-ar fi îngrozit de cele constatate şi rând pe rând au cerut să se mai aranjeze cifrele, dar rezultatul a fost acelaşi. În cazul în care va ajunge eurodeputat, Traian Băsescu afirmă că va cere desecretizarea raportului. În acest fel se va vedea că România nu este singura ţară care fură. Nu mai întrebăm de ce nu a făcut public acest lucru când a fost preşedinte, acceptând să fie pusă la zid România.

Următorul preşedinte cu siguranţă este la curent cu datele raportului secretizat. Klaus Iohannis nu va deschide acest subiect din simplul motiv că tema lui de campanie este corupţia din România, nu din UE. Se poate scoate capital electoral punând în contrast corupţia de la noi cu cinstea şi corectitudinea din restul UE. Dar oricum cele 120 de miliarde care se fură anual se regăsesc altundeva decât în România. Ceva mărunţiş se mai rătăceşte şi pe la noi, dar cum majoritatea proiectelor cu fonduri UE sunt executate de multinaţionale se înţelege că tot spre vest merg şi roadele fraudării.

România, mai cu seamă PSD, nu-şi poate permite abordarea unui asemenea subiect. Nici PNL sau USR-PLUS nu pot dezbate subiectul fraudării fondurilor europene la nivelul UE. Doar un partiduleţ ca PMP, beneficiind de experienţa fostului preşedinte, poate pune în discuţie publică o astfel de problemă. Partidul lui Traian Băsescu nu are nimic de pierdut. Aflat la limita pragului electoral, PMP poate sălta peste 5% cu condiţia implicării fostului preşedinte. Şi iată că se implică, „dând din casă”, cum se spune. Va face acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte politica internă?

Nimeni nu ştie mai multe lucruri despre modul în care a funcţionat „statul paralel”, nimeni nu ştie mai mult despre binomul SRI-DNA, despre abuzurile şi arestările la comandă decât cel care a condus România timp de zece ani, iar „sistemul” s-a perfecţionat în timpul regimului său.

În jurul acestui subiect gravitează PSD şi ALDE, care nu se bucură de credibilitate, dat fiind faptul că liderii acestor partide au ei înşişi probleme juridice.

PNL şi USR-PLUS nu sunt interesate de abuzuri, ci doar de corupţia din rândul PSD şi ALDE. Într-o astfel de situaţie PMP devine vârful acului balanţei. Dar, aşa cum spune mereu Traian Băsescu, PMP este prea mic pentru un război atât de mare. Îi lasă pe alţii să-şi bată capul, sau chiar să-şi rupă gâtul, cu probleme controversate în sine.

Abonează-te acum Online!