Un parlamentar maghiar propune ridicarea unui gard de 4 metri între România şi Ungaria. Ce părere aveţi? | Informaţia Zilei

Un parlamentar maghiar propune ridicarea unui gard de 4 metri între România şi Ungaria. Ce părere aveţi?

mirkoczi_adam

mirkoczi_adam

 Guvernul de la Budapesta a decis să construiască un gard înalt de 4 metri, lung de 175 km., pe lungimea frontierei cu Serbia pentru a opri emigranţii. Guvernul lui Viktor Orban nu mai ţine seama de opinia publică internaţională, de  cririticile ţărilor din UE. Ungaria duce o politică separată, ca şi când nu ar face parte din NATO şi UE. Odată tăvălugul pornit, un parlamentar Jobbik a propus să se ridice un astfel de gard şi la graniţa cu România.


Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formaţiunii naţionaliste Jobbik, consideră justificat planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, cerând măsuri suplimentare antiimigraţie şi la graniţele cu România, Ucraina şi Croaţia, informează MTI.
Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formaţiunii naţionaliste Jobbik, a considerat justificată decizia de construire a controversatului gard, cerând însă măsuri suplimentare. Mirkoczi a atras atenţia că, dacă frontiera cu Serbia va fi blocată prin acest gard, traficanţii de persoane vor căuta rute alternative, astfel că el propune măsuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu România, Croaţia şi Ucraina, relatează Mediafax.
Gardul pe care Guvernul de la Budapesta intenţionează să îl construiască la frontiera dintre Ungaria şi Serbia va respecta standardele NATO, afirmă Szilard Nemeth, vicepreşedintele Comisiei pentru Securitate Naţională din Parlamentul ungar.
Szilard Nemeth a precizat că 99 la sută dintre imigranţii care pătrund ilegal în Ungaria vin prin Serbia, subliniind că proiectul de construire a gardului este „important şi necesar”. Oficialul ungar a admis însă că gardul nu va rezolva în totalitate problema imigraţiei.
Zsolt Molnar, un parlamentar socialist, a declarat că, indiferent dacă gardul va respecta standardele NATO şi ale Uniunii Europene, partidul său respinge ideea. „O astfel de structură nu este pentru Europa…”, a insistat Molhar.
„Guvernul Ungariei nu este fericit să construiască un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securităţii ţării, acest proiect este necesar”, a argumentat un oficial guvernamental, Janos Lazar.
„Acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament”, a adăugat Lazar, explicând că „venirea a 150.000 de clandestini” ar reprezenta un risc pentru Ungaria.

 

Punem următoarea întrebare cititorilor noştri:

Ce părere aveţi despre ridicarea gardului dintre România şi Ungaria?
Abonează-te acum Online!
 1. Anonim a spus: 03 iulie 2015, ora 15:48

  Jobbik un partid nazist care este cu aceasta afirmatie rusinea toti ungurilor din afare ungariei.Rusine

 2. Anonim a spus: 03 iulie 2015, ora 15:45

  A Jobbik hazaarulo!Partidul Jobbik este tradator!Sper ca unguri cu drept de vot din afara Ungariei nu o sa voteze pe acest partid nazist tradator!
  MAGYAROK SZEGYENE A JOBBIK!
  PARTIDUL JOBBIK RUSINEA UNGARIEI!

 3. Babacu a spus: 03 iulie 2015, ora 12:02

  Sint de acord, cu mici modificari: sa fie invers, adica inaltimea sa fie 175 kilometri iar lungimea 4 metri.

 4. cititorul a spus: 02 iulie 2015, ora 12:52

  Imi place informatia zilei,dar acest articol nu-mi place,nustiu cine la scris,Victor Orban a fost primul sef de stat care a vizitat ROMANIA,dupa revolutia si a felicitat victoria obtinuta,am 80 ani,am trait aici in timpul ocupatiei maghiare,nu vreau s-a dezgrop morti,nu cred nimic despre acel gard,dar daca lor face noi nu pierdem absolut nimic.

 5. Roatis Alexandru a spus: 28 iunie 2015, ora 17:45

  @Eugen.Transilvania e Colonie! Si probabil noi romanii suntem colonisti ei! Asta vrei tu sa zici? Inchei comentariul aici…

 6. Eugen va supune atentiei !. a spus: 28 iunie 2015, ora 13:40

  @Roatis Alexandru !, Degeaba vrei sa cosmetizezi cele intamplate, realitatea ramane realitate restul sunt presupuneri, inchipuiri fanteziste colorate pt. a motiva tradarile marsave/josnice. Daca strategia de alianta nu a fost buna in Primul Razboi Mondial datorita celor mentionate de tine atunci de ce l-au mai repetet si in cel de al Doilea Razboi Mondial ?. Minciuna are picioare scurte. Nu toti de pe aici sunt naivi dar dupa cum vad sunt prea multi diletanti !. De ce arat cu degetul catre romanii de acum ?, deoarece nu vor sa recunoasca realitatea cruda care evident nu este pe placul multora dintre ei si anume ca Transilvania nu este Romania ! , ci doar o Colonie al Romaniei. Si de ce sustin asta ?, Pt. ca in Transilvania exista multinationalism adica convietuiesc impreuna mai multe natii/ etnii ceea ce nu este specific Romaniei, drept urmare nici nu le recunoaste (nu vrea !) pe acestia cu toate ca exista !.

 7. Roatis Alexandru a spus: 27 iunie 2015, ora 09:43

  @Eugen.Strategic vorbind,varianta propusa de Puterile Centrale Romaniei ar fi dus la disparitia ei, ar fi obligat Romania sa poarte un razboi pe teritoriul ei cu Rusia pe care nu-l putea castiga, deoarece Rusia nu poate fi invinsa decat din interior. Poti alunga URSs-ul pentru un timp numai ca el se intoarce si mai fioros. Era o situatie fara iesire si singura varianta care o avea, care i-a fost impusa ultimativ de Antanta, era „sa intoarca armele” impotriva celor care o impingeau la o astfel de nesabuinta. Si atunci au mai existat oameni cu cap in tara asta si au luat decizia corecta desi Armata romana era slab pregatita pentru razboi. Nu toti de pe aici sunt naivi cum crezi tu.

 8. Roatis Alexandru a spus: 27 iunie 2015, ora 02:14

  @Eugen.Ceva as avea de spus si despre „intoarcerea armelor peste noapte”. Acest lucru poate fi privit din doua puncte de vedere, depinde de tabara in care te aflii. Pentru unii poate fi o tradare cu consecinte dezastruoase, pentru altii o manevra stralucita prin care ai iesit dintr-o situatie fara iesire. Conflictele dintre state se dau dupa analize minutioase politice, strategice, evaluari ale serviciilor secrete, economice, oportunitati, etc. Vedem acum cum Rusia intr-o conjunctura data a luat Crimeea, poate alta data nu s-ar fi putut. Pentru Romania atunci s-a putut. Nu romanii de acum sunt tradatorii, nu conducatorii de acum sunt tradatorii, nu ungurii de acum sunt cei care pot sa acuze, totul este in seama celor de atunci. Asa ca nu inteleg de ce arati cu degetul spre romanii de acum.

 9. observator a spus: 24 iunie 2015, ora 12:34

  Nestimat „stimabil”,de ce ii faci pe cei de alta etnie decat tine „tigani”?
  Mai controleaza-te,fiecare neam are si copaci vii si uscaturi.Tu ce te consideri a fi?

 10. stimabil a spus: 23 iunie 2015, ora 16:38

  Pentru toti cei care au probleme cu ungurii : azi am vorbit cu un domn din Alba , de profesie inginer , care a lucrat dupa spsele lui din Israel pana in Germania , Franta , Spania ! Cand bunicul Domniei sale mai traia , bunicul care participa la Marea Adunare nationala de „reintregire”de neam de la Alba Iulia , deci acest om cand a ajuns batran i-a zis nepotului lui : mai bine ramaneam cu ungurii si austriecii , decat cu acesti tigani !
  Deci !!!!!!!!!!!!!!

 11. Shenpen a spus: 23 iunie 2015, ora 12:25

  Era vorba strict de Serbia, fiind graniţa UE cu un flux foarte mare de refugiaţi! Dar e o ştire de săptămâna trecută, de atunci s-a discutat cu guvernul Serbiei, şi împreună vor să găsească o soluţie.

  Deci era mai degrabă un mesaj către Bruxelles, ca să fie fonduri şi resurse pentru problema refugiaţilor veniţi prin Balcan.

  Ar fi frumos ca IZ să nu facă tensiuni interetnice într-un oraş unde oamenii ştiu să trăiască în pace.

 12. Eugen a spus: 23 iunie 2015, ora 11:34

  @Roatis Alexandru !, Tratate au fost incalcate la fel si tratate de pace au fost de asemenea incalcate de aceea au fost si razboaie dar astea au avut loc in mod deschis fata-n fata si nu prin surprinderea si impuscarea aliatului pe la spate (intoarcerea armelor asa peste noapte) care este o marsavie curata si o tradare murdara.

 13. radu a spus: 23 iunie 2015, ora 08:42

  Eu zic sa faca un gard roata Ungaria si sa nu intre sa nu iasa.

 14. ardeleanul a spus: 23 iunie 2015, ora 08:05

  Dau si eu 1000 de euro pt gard ,dar sa l faca de 5 metri sa nu i mai vedem niciodata acest popor rautacios!!!!O intrebare? Cate nationalitati traiesc pe teritoriul Romaniei?Cu nici una nu a avut romanii probleme serioase!!!!Ei tot se plang ca nu au drepturi!!! Ce drepturi avem noi in plus fata de ei???Trebuie facut curatenie odata cu acest popor!!!!

 15. Roatis Alexandru a spus: 22 iunie 2015, ora 21:35

  Si eu stiam numai de Serbia dar poate ca l-a luat gura pe dinainte pe parlamentarul amintit. Subiectul este unul foarte serios si complicat, numai Marea Mediterana stie cati imigranti a inghitit. In unele zone sunt razboaie dublate uneori de conditii climatice extreme, in altele regimuri politice totalitare, etc. A fugi din acele zone mi se pare ceva omenesc. Comunitatea internationala ar trebui sa nu fie ipocrita si sa gaseasca solutii viabile acestui flagel. A-ti face gard propriu este politica strutului, eu sunt convins ca ungurii au si altfel de politicieni care chiar stiu politica. Si la noi gasesti cate un „intelectual” din acesta ca mai trazneste cate una…alta.

 16. Roatis Alexandru a spus: 22 iunie 2015, ora 21:21

  @Eugen.Tradare?- Daca ai privi istoria dupa opinia ta o buna parte din ea ar avea ca subiect „tradarea”. Dar cate tradari nu au facut chiar marile puteri? Cum a semnat Hitler tratat de pace cu rusii si apoi i-a lovit mortal? Cate tratate au incalcat rusii, americanii, britanicii, francezii, japonezii, spaniolii, etc.? Cand vorbim de relatiile internationale vorbim de relatii dintre „puteri”. Mai simplu, cand ai „putere” un tratat de pace e doar o hartie. Haosul international e mentinut in ordine de echilibrul dintre „puteri”. La vremea care te referi tu Romania a jucat o cartea riscanta care putea duce chiar la desfiintarea ei, norocul ei a fost ca era de partea care a castigat razboiul. Este cineva care poate intoarce istoria? Din cate stiu eu,nu.

 17. zsolti a spus: 22 iunie 2015, ora 17:47

  Vedeti ca va mai citesc si altii nu numai babe care se uita la Kanal D, va propun sa modificati urgent titlu. Nimeni nu a vorbit despre granita cu Romania. Singura portiune de granita cu probleme este cea cu Serbia si acolo cea verde. Nimeni a vorbit de Romania

 18. ity81 a spus: 22 iunie 2015, ora 17:29

  Nu e adevarat!!! Cine se uita la televizor la stirile de la televiziunea maghiara stie ca gardul vor pe frontiera cu Serbia si nu cu Romania!!!!

 19. bibi a spus: 22 iunie 2015, ora 14:12

  este vorba de un gard intre ungaria si serbia.
  ceea ce citim aici este o deformare a adevarului
  asa ca nu dati crezare zvonurilor lansate de raspandaci.
  asa ceva nu se va intampla. suntem in uniune,stimati concetateni
  o zi buna tuturor!
  PS. problema ardealului lasati-o celor in masura sa o discute.
  sa incercam sa convietuim impreuna e mai important.
  VIATA E SCURTA, STIMABILILOR.

 20. observator a spus: 22 iunie 2015, ora 13:58

  Orban si acolitii lui traiesc intr-o lume a lor,la fel ca o parte din udmr,XENOFOBA.Sa nu uitam ca ei inoata impotriva curentului general din lumea civilizata,lume in care si in domeniul EDUCATIEI, a scolilor,se practica multiculturalismul,nu politica de GHETOU-SCOLI SEPARATE PE CRITERII ETNICE,pe care a imbratisat-o si udmr,creandu-le copiillor maghiari probleme viitoare de neadaptare.Nu era mai bine cand in aceeasi scoala erau clase cu predare in maghiara,romana,ucraineana,germana,etc.iar in pauze,in echipele de sport sau la activitati culturale copiii erau impreuna si se legau prietenii si cunoasterea mai multor limbi?
  In concluzie,politica dusa de persoane ca ORBAN si acolitii e FALIMENTARA pentru poporul maghiar.Oare chiar nu se trezesc?

 21. gigi a spus: 22 iunie 2015, ora 11:32

  Prostu,vor avea ce fura roamnii!!!!!!!!.

 22. Eugen a spus: 22 iunie 2015, ora 10:46

  @stimabil ! permite-mi o rectificare te rog. Nu „cu furatu” ca nu l-au furat, ci cu tradatu si inca deasupra de doua ori !. Prin tradare au obtinut Transilvania !. De ce crezi ca rusii le-au luat Basarabia si Bucovina in schimbul Transilvaniei ?. Ca de tyezaur sa nu mai pomenesc !.

 23. stimabil a spus: 22 iunie 2015, ora 08:16

  Pentru ametitul de Ionica ! Poi voi toti care ne tot trimiteti dincolo de aceasta granita pe care ati facut-o cu furatu , o singura intrebare : unde mama focului trebuie sa mergeti de luminatii la moramantul bunicilor , sau strabunicilor , daca macar ati auzit de ei ?

 24. ion a spus: 21 iunie 2015, ora 17:07

  E bine! atunci sa faca gardul , dupa ce toti ungurii pleaca din romania la ei acasa, adica in ungaria lor!

 25. Roatis Alexandru a spus: 21 iunie 2015, ora 16:34

  Numai 4 metri?

 26. vasile a spus: 21 iunie 2015, ora 15:15

  USA,Grecia,Bulgaria,Spania,Israelul au si ei gardurile lor

 27. vasile a spus: 21 iunie 2015, ora 15:13

  USA,Grecia,Bulgaria,Spania,Israelul au si ei rardurile lor

 28. Eugen a spus: 21 iunie 2015, ora 13:20

  @Robert !, Pt. UE, tarile membre (foste comuniste) nu reprezinta altceva decat niste piete de desfacere pt. cele dezvoltate respectiv forta de munca ieftina !. Pt atingerea scopurilor ele se folosesc de noi cat pot de mult. UE de ce nu elimina Ungaria ?, deoarece trage foloase de pe urma lui !. Poftim…, de ce nu elimina UE pe Greci (care nu se mai supun)?, deoarece ar pune in pericol stabilitatea UE !. Sunt convins ca Viktor Orban va accepta UE pana cand au avantaje comune.

 29. Robert a spus: 21 iunie 2015, ora 10:53

  Pai stii ce, Eugen? Daca Ungaria (recte – Viktor Orbán) nu doreste sa accepte impunerile „impunatorilor din UE” nu are decat sa paraseasca U.E.-ul, nu o obliga nimeni sa ramana in aceasta uniune! Daca doreste sa ramana in Uniune trebuie sa respecte niste legi, norme, intelegeri valabile in aceasta uniune!

 30. Attila a spus: 20 iunie 2015, ora 23:10

  Este un fel de Vadim Tudor,acesti nimeni in drum,extremisti nici nu ar trebui bagati in seama.Cat despre Orban ar fi bine ca si la noi sa le mai dea peste nas marilor multinationale care exporta banul din tara. Ex: cumperi la Lidl-acesta plateste cu vreo 800 lei oamenii iar in rest plateste furnizorii din Germania care normal ca se dezvolta astfel si de unde Romania va lua bani imprumut.Imi place de Orban ca le-a dat peste nas,pana si bancilor

 31. Tralala a spus: 20 iunie 2015, ora 18:20

  Un gard roata… si o bomba atomica!

 32. ciprian a spus: 20 iunie 2015, ora 11:19

  Nu-i treaba noastra ce fac ei, din partea mea dupa ce fac gardul pot sa-si puna toti latul de gat caci nu le voi duce dorul niciodata

 33. B.L. a spus: 20 iunie 2015, ora 09:01

  Este normal sa-ti protejezi granita impotriva imigrantilor care patrund ilegal in tara prin mijloace adecvate. Daca noi am fi in situatia lor oare cum am proceda oare? Sa vezi grupuri de imigrantii bantuind prin localitati cred ca nu este de dorit .

 34. stimabil a spus: 20 iunie 2015, ora 08:23

  Ametitilor ! Cand ati furat Ardealul , ati crezut ca regatul o sa se ridice la nivelul de trai din Ardeal ! Dar jale pentru voi , si mai ales pentru noi , ati tras inapoi si Ardealul nostru sfant ! De ce credeti ca exista asa de mare diferenta intre Ungaria de azi si „tarisoara”voastra ?Inca voi vorbiti de imprejmuiri ? Pe voi ar trebuii sa va inchida europa !

 35. ulpius a spus: 20 iunie 2015, ora 07:53

  Sunt total de acord cu imprejmuirea Ungariei de pe toata granita cu gard chiar mai inalt,dar cu niste conditii; sa puna lacat,sa nu lase viziere sau sa se instaleze vizoare ,Eugen sa fie in inerior…..SI UITE ASA SE REALIZEAZA VISUL DE NOAPTE-ZI ,,UNGARIA MARE”

 36. radu a spus: 19 iunie 2015, ora 22:22

  Perfect de-acord,dar :sa-l faca roata ungaria,sa fie din beton,sa nu aiba usi si geamuri si sa-l umplem noi cu apa.

 37. vygdiss a spus: 19 iunie 2015, ora 13:33

  Trebuie sa stim ca Bulgaria deja are de cateva luni bune un gard similar la granita cu Turcia si numarul imigrantilor care patrundeau pe acolo a scazut cu cca.90%.
  Nu mi-ar placea sa vad prin Satu Mare ce se intampla acum la granita Ungariei cu Serbia.
  Ceea ce propune Jobbik, oricum ,e o tampnie si nu are nicio relevanta si perspectiva!

 38. D-REX a spus: 19 iunie 2015, ora 12:55

  Inlocuim ” ZIDUL BERLINULUI” cu „GARDUL UNGARIEI” !
  NEBUNIE TOTALA.

 39. ado a spus: 19 iunie 2015, ora 11:50

  Pe de alta parte ,Germania ,Franta , Elvetia, Austria, nu mai lasa imigrantii sa intre pe teritoriul lor ,si majoritatea din cei aflati acolo
  vor fi trimisi acasa. Asta nu socheaza pe nimeni ?

 40. bigbrother a spus: 19 iunie 2015, ora 10:56

  Pentru cultura generala a celui care a scris articolul. GUVERNUL MAGHIAR PROPUNE GARDUL.

 41. Eugen a spus: 19 iunie 2015, ora 10:52

  Nu inteleg de ce politica Ungariei socheaza lumea democrata. Reintroducerea pedepsei cu moartea initiata de Viktor Orban nu functioneaza si in unele state din cadrul SUA ? ( EXISTA !). Gard de protectie impotrila imigrantilor ilegali exista si intre SUA si Mexic la fel ca si intre alte state democratice. SUA nu este un stat democratic ?(ESTE !). Atunci care-i problema ?. A…..,Viktor Orban nu accepta impuneri din partea UE bune pt. tarile dezvoltate din UE si mai putin sau deloc avantajoase Ungariei ! care deranjeaza impunatorii din UE. Decat o politica paguboasa natiunii mai bine una separata !. Viktor Orban procedeaza corect !.

 42. gogu a spus: 19 iunie 2015, ora 10:16

  Politica Ungariei socheaza lumea democrata. insa victor orban a avut curaj si a luat inapoi bancile si bogatia tarii din mina internationalelor

 43. Babacu a spus: 19 iunie 2015, ora 10:06

  @Informatia zilei: imi place umorul vostru!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345