Image 1
Image 2

Un elev de la Şcoala Gimnazială Pişcolt a fost bătut. Incidentul este anchetat de poliţişti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zilele trecute, o parte din presa judeţeană informa că un bărbat a bătut un elev în curtea Şcolii Gimnaziale Pişcolt. Elevul ar fost lovit cu pumnii şi picioarele de tatăl unui coleg al său. El ar fi prezentat un certificat medico-legal, din care rezultă că a fost victima unei agresiuni.

Pentru a lămuri circumstanţele incidentului, am contactat-o telefonic pe Liana Erdei, directoarea Şcolii Gimnaziale din Pişcolt. Redăm pe scurt cele relatate de interlocutoare.

Copilul bătut îi şicana pe colegii săi mai mari

“E interesant că presa ştie de caz înainte de ancheta poliţiei. Este adevărat că un elev a fost bătut, dar încă nu se ştie dacă acest lucru s-a întâmplat în curtea şcolii sau în altă parte, fiindcă nu a văzut nimeni din şcoală. Asta în ciuda faptului că la acea oră copiii cei mici tocmai ieşeau de la cursuri. Nu a fost grav lovit, dovadă că nu necesită spitalizare şi nici alt gen de îngrijiri medicale”.
Am reţinut că cei doi copii provin din familii rrome şi mai avuseseră anterior altercaţii. “Băiatului bătut, elev în clasa a V-a, îi place să-i şicaneze pe cei mai mari, între care şi pe colegul său de şcoală, din clasa a VII-a”, precizează directoarea. Aşa se face că tatăl copilului din clasa a VII-a i-a administrat câteva scatoalce celui mic, iar părinţii copilului agresat au depus o plângere penală împotriva tatălui agresiv.
Fapt este că baiatul bătut nu a reclamat agresiunea nici la diriginte şi nici la conducerea şcolii. Deocamdată poliţiştii anchetează cazul, iar directoarea şcolii a aflat tocmai de la Postul de Poliţie detalii.

Măsuri preconizate de conducerea şcolii

Potrivit relatării sale, directoarea Liana Erdei a convocat consiliul profesoral pentru a analiza evenimentul petrecut între doi elevi din Şcoala Gimnazială Pişcolt, precum şi a lua eventuale măsuri preventive cuvenite. Astfel, la ora la care copiii mici termină cursurile, vor fi conduşi de cadrele didactice până ce vor trece strada, după care poarta şcolii va fi închisă (şcoala nu are angajat paznic). O altă soluţie ar fi dispunerea de camere video de supraveghere a exteriorului clădirii şcolii. În sfârşit, urmează ca la câteva ore de dirigenţie să fie invitat şeful de post din comună pentru a discuta cazuri de violenţă şi comportamentul care se impune din partea copiilor.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with