26.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Sorin Haiduc, Mariana Sălăgean, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Koczinger Tibor. Titlul emisiunii: An nou, noi provocări pentru Fundaţia Hans Lindner. (reluare) 04.00 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 04.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Merită să mori din dragoste? 5.30 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Sorin Haiduc, Mariana Sălăgean, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier.(reluare) 10.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea păsărilor şi a animalelor mici este o îndeletnicire reconfortabilă. 10.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce se tem oamenii de căsătorie? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Koczinger Tibor. Titlul emisiunii: An nou, noi provocări pentru Fundaţia Hans Lindner. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Sorin Haiduc, Mariana Sălăgean, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş, invitat: Teodor Giurgiu.Titlul Emisiunii: Vinurile Cramei Teodor sunt tot mai apreciate. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Bud. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Un cal furat din Sâi găsit de proprietari la Beltiug, reacţie slabă a Poliţiei

La redacţia Informaţia Zilei au ajuns miercuri, 7 august, doi băieţi din localitatea Sâi. Raul Buda şi Cătălin Pop au venit să ne prezinte un caz al unui cal dispărut şi găsit, dar şi să deplângă atitudinea unor poliţişti de la secţia din Valea Vinului. Raul este fiul lui Ioan Buda, proprietarul calului, iar Cătălin s-a prezentat drept nepotul lui Ioan Buda.

Povestea calului dispărut din satul Sâi a început pe 28 iunie 2019. După ce a fost dus şi lăsat la păşunat, proprietarul şi apropiaţii nu i-au mai dat de urmă. Era o zi de vineri, iar după o furtună cu toţii s-au gândit că animalul s-a speriat şi a fugit. Au urmat două zile de căutare prin împrejurimi şi nu numai, dar fără folos. S-a ajuns la concluzia că acel cal a fost sustras de cineva, astfel că două zile mai târziu s-a cerut ajutorul poliţiei.

Persoanele care au venit la redacţia Informaţia Zilei ne-au spus că le este frică că nu-şi vor recupera calul. Totodată, cei doi băieţi s-au plâns şi de câţiva agenţi de poliţie din Valea Vinului.

Cum satul Sâi aparţine de comuna Valea Vinului, proprietarul s-a deplasat la secţia de Poliţie Valea Vinului şi l-a declarat furat. S-a deschis un dosar de furt, dar în continuare cei interesaţi să-l găsească erau doar proprietarul şi apropiaţii. ”S-a deschis dosarul la poliţie, dar celor de acolo nu le-a păsat. Noi am continuat să-l căutăm, am fost peste tot, pe la abatoare, la Marghita, dar fără urmă”, ne-a spus Cătălin Pop. Timpul a trecut, fără urmă de cal.

Găsit după o lună la Beltiug

În prima zi de marţi a unei luni, la Beltiug se organizează un târg de animale şi produse. La târgul din 6 august 2019 a făcut o vizită şi proprietarul calului dispărut. Spre surprinderea lor, aceştia şi-au văzut animalul după mai bine de o lună de căutare. Dar calul avea alt proprietar care spunea că l-a cumpărat de curând cu 600 de lire sterline. Acesta ar fi spus şi de la cine l-a cumpărat şi că la târg a venit să cumpere potcoave. S-a apelat la poliţiştii prezenţi la târgul din Beltiug. Agenţii de poliţie au constatat că animalul este declarat furat. Noul proprietar a primit interdicţie de înstrăinare, declarând că dă calul fără nicio problemă dacă poliţiştii îl asigură că îşi va recupera suma de 600 de lire.

”Am venit acasă pentru că aveam nevoie de o fişă de la Poliţia Valea Vinului, să putem să mergem să ridicăm calul. Poliţia din Valea Vinului ne-a refuzat, motivând că poliţistul care a instrumentat dosarul nu se află în post, pentru că este liber până vineri, şi că doar vineri se va putea merge să se ridice calul”, ne-a declarat Cătălin Pop.

Nemulţumiţi de Poliţia din Valea Vinului

În aceste condiţii, persoanele care au venit la redacţia Informaţia Zilei ne-au spus că le este frică că nu-şi vor recupera calul. Totodată, cei doi băieţi s-au plâns şi de câţiva agenţi de poliţie din Valea Vinului.

”Se poate recupera calul, dar avem toate şansele să fie pierdut. Sunt foarte multe modalităţi de a face calul pierdut. Se poate scoate cipul, se poate sparge cipul, se poate vinde calul mai departe şi proprietarul actual să-l declare furat.

Atitudinea şefei de post din comuna Valea Vinului este foarte proastă, vorbeşte foarte urât. Persoanelor din Sâi le este frică să meargă să facă plângere mai departe. Aceştia spun că vor fi urmăriţi la ieşirea din curte şi vor fi amendaţi. În momentul în care am vorbit cu poliţia la telefon le-am spus că mergem la faţa locului şi sunăm la 112. Era un caz destul de urgent fiind şi un dosar penal de furt în care până la urmă şi hoţul se cunoaşte. Ne-a spus să nu sunăm la 112 pentru că nu este un caz grav şi că poate dorim să ne amendeze cu 1.500 lei. Sunt multe persoane, nu doar de la noi din sat, din comună în general, pe care le-a oprit domnişoara respectivă şi cu care vorbeşte pe un ton foarte superior, foarte urât. Poliţia din Valea Vinului are o atitudine foarte reticentă faţă de cetăţenii din comună. Se ocupă numai de prostii, iar lucrurile importante le ignoră complet, cum ar fi dispariţia unui cal. Nu toată Poliţia din Valea Vinului, ci conducerea de acolo. Ne amână, nu iau o atitudine concretă în rezolvarea faptelor”, mai spune Cătălin Pop.

Cei doi băieţi ne spun că mulţi localnici sunt adesea ameninţaţi de unii poliţişti din Valea Vinului şi că atitudinea lor este una ostilă. Dacă locuitorii nu se acomodează, riscă să li se caute unele fapte care să ducă la amendarea lor. Iar în aceste condiţii n-au încotro, deoarece nu le lipseşte o sancţiune contravenţională. Oricum, modul în care s-a acţionat la dispariţia unui cal nu este în regulă. Este o situaţie urgentă, iar poliţiştii ar trebui să acţioneze ca atare. Ori există rea voinţă, ori se încurcă în birocraţie. Aşteptăm punctul de vedere al Poliţiei din Valea Vinului.

Abonează-te acum Online!
  1. zoli a spus: 09 august 2019, ora 07:50

    Azi nu mai avem decit slugoi,analfabeti,incompetenti,batausi si derbedei in marea lor majoritate atit in militie cit si in jandarmerie Sa nu mai vorbim de castravetii din politia locala care maninca banii comunitatii pe degeaba

  2. suporter adevarat a spus: 08 august 2019, ora 23:06

    de ce nu apare numele politistilor incriminati?

  3. Vox a spus: 08 august 2019, ora 16:29

    Numai Spuneti Politie SPUNETI INCOMPETENTI

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.