21.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Claudiu Ţinca, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Iohannis, aproape hotărât să convoace referendum pe 26 mai.(reluare) 01.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fabrica Alu Menziken. 02.30 Cultură cu Laczko Eva, invitat: Thoroczkay Sandor. Titlul emisiunii: 15 Martie în Europa, în Ungaria, în Partium şi la Satu Mare. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Ionel Costescu. Titlul emisiunii: Asociaţia Codrenii şi programul de activitate pentru anul 2019. 04.30 Cultură – Moştenirea istorică şi culturală a oraşului Tăşnad. 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Câmpian. Titlul emisiuni: Viorel Câmpian raport la 4015 zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Juhan Bertalan. Titlul emisiunii: Reconstituirea unor rase de perumbei dispărute – Pestriţul de Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii: Cum învingem astenia de primăvară? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Istvanfi Szilard. Titlul emisiunii: Pregătiri de sărbătoare la oraş şi la ţară. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Claudiu Ţinca, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Iohannis, aproape hotărât să convoace referendum pe 26 mai.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Câmpian. Titlul emisiuni: Viorel Câmpian raport la 4015 zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fabrica Alu Menziken. 15.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitaţi: Marian Halas, Dragoş Polgar, Paul Cîmpan. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte campionatul naţional de judo U14 şi U16. 16.10 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Ionel Costescu. Titlul emisiunii: Asociaţia Codrenii şi programul de activitate pentru anul 2019. 17.30 Şedinţă de consiliu local Satu Mare . 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: CJAS adduce lămuriri privind contribuţiile la sănătate. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş

Trupa “Arma” din Satu Mare, prezenţă de frunte la mitingul Diasporei

Darius Radu Constantin şi Mihai Marcocean, liderii Trupei “Arma” se află în fruntea protestatarilor din Satu Mare, prezenţi la mitingul de la Bucureşti

Darius Radu Constantin şi Mihai Marcocean, liderii Trupei “Arma” se află în fruntea protestatarilor din Satu Mare, prezenţi la mitingul de la Bucureşti

Sătmărenii au plecat la miting în număr foarte mare

Satu Mare a ţinut pasul cu protestele anti-guvernamentale din ultima vreme, deşi nu au ieşit în stradă foarte mulţi sătmăreni.
În fruntea protestatarilor s-au făcut remarcate câteva persoane, care multă vreme au rămas în anonimat.

Odată cu declanşarea campaniei pentru marele miting anti-PSD din Bucureşti s-a remarcat pe reţelele de socializare „Trupa Arma”. Mesajele sunt la fel de dure ca numele organizaţiei sau grupului.

Pentru că în denumire intră şi cuvântul „armă” este posbil ca liderii să fi intrat deja în atenţia serviciilor specializate. „Trupa Arma” induce ideea de revoluţie, aşa cum tot despre revoluţie vorbea şi protestatarul #rezist Ovidiu Grosu, plasat sub control judiciar.

Trupa Arma din Satu Mare va participa la mitingul de vineri, 10 august din Piaţa Victoriei. Prin intermediul unei paginii de solicializare, cei doi membrii ai trupei i-au îndemnat pe să™ăreni şi nu numai să meargă la miting. Prin mesaje repetate, aceştia i-au asigurat pe doritori că asigură locuri gratuite în autocare.

Ei şi-au manifestat disponibilitatea de a lua persoane din Sălaj, Maramureş şi Cluj. Oamenii se duc la Bucureşti cu toate că Federaţia Românilor de Pretutindeni a anunţat Primăria Capitalei că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, pentru că „este posibil să vină persoane care să boicoteze”.

Un bărbat care a incitat la violenţă a fost plasat sub control judiciar de procurorii DIICOT.
A fost luată această măsură după ce Ovidiu Grosu a incitat la violenţă, „Flăcări, fum şi sânge pe străzi – nu există altă variantă”, a declarat Grosu la un post de televiziune. În plus el a incitat la violenţă împotriva forţelor de ordine.

Din păcate, o parte dintre cei care şi-au anunţat prezenţa la mitingul diasporei au cuvinte vulgare atât la adresa autorităţilor, cât şi a unui partid politic. Din păcate în ultima perioadă violenţa verbală este tot mai prezentă în spaţiul public.

Grosu a incitat la violenţă împotriva forţelor de ordine

Ca urma a incitărilor la violenţă, joi, prin intermediul unei conferinţe de presă, Jandarmeria Română prin şeful Serviciului de comunicare, Marius Militaru, a îndemnat participanţii la protestul din 10 august să se delimiteze de incitările la violenţă care au apărut în ultimele zile în spaţiul public.

„Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmaţii care nu fac decât să crească riscul radicalizării la adresa forţelor de ordine, cu scopul de a obţine o reacţie”, a spus Militaru, într-o conferinţă de presă, la sediul Jandarmeriei Române.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a cerut participanţilor să nu împiedice forţele de ordine să îşi exercite activitatea, în situaţia în care acestea vor interveni în cazul unor violenţe.
Asta după ce Ovidiu Grosu, cel care s-a autointitulat „adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august” i-a îndemnat pe protestatari să recurgă la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine.

Grosu a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, el având mai multe obligaţii: să nu folosească sisteme informatice ce au conexiunea de date activă (să nu utilizeze Internetul); să nu depăşească limita teritorială a judeţului de reşedinţă decât cu încuviinţarea prealabilă a DIICOT; să nu acorde interviuri; să nu participe la adunări publice; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Jandarmeria: Nu suntem trupe pretoriene

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei române, numărul jandarmilor care vor fi prezenţi, vineri, pentru a asigura ordinea la miting va fi dimensionat gradual în funcţie de numărul protestatarilor.
În cadrul conferinţei de presă, şeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, a afirmat joi că instituţia pe care o reprezintă este echidistantă politic, rolul său fiind de a furniza cetăţenilor un serviciu public.

„Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanţi, nu avem obligaţia legală. Sunt afirmaţii, îndemnuri la violenţă, ură şi intoleranţă, ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor. Autorităţile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică şi violenţa.

Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetăţenii, noi asigurăm ordinea, siguranţa manifestanţilor şi a celorlalţi. Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini.

Jandarmeria este o instituţie apolitică, nu suntem trupe pretoriene în serviciul discreţionar al nimănui.”, a anunţat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română.

El a adresat un apel celor care vor participa la protestul programat pe 10 august în Piaţa Victoriei să se comporte paşnic. „Jandarmeria Română a asigurat întotdeauna protecţia participanţilor care au ales să-şi manifeste acest drept în mod paşnic şi fără să recurgă la violenţă. (…)

Vom face în continuare acest lucru cu profesionalism, cu moderaţie şi cu respectarea principiului legalităţii în toate acţiunile pe care le vom desfăşura în spaţiul public”, a mai spus Marius Militaru.

Vă reamintim că Primăria Capitalei a anunţat că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuţii privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent şi să-şi asume răspunderea.

Abonează-te acum Online!
  1. Gogu a spus: 14 august 2018, ora 06:56

    S-au intors cam ”shifonati” ! :) Cica au luat si cate-o MU1E de la jandarmi ! :)

  2. Vasile a spus: 10 august 2018, ora 12:06

    Ce fetze de scos cuie au si astia :)) Trupa Arma frate… te joci?

  3. Dac Bulibas a spus: 10 august 2018, ora 07:29

    Daca protestul nu are organizatori atunci s-a mai eliberat autorizatie ?. Daca nu beneficiaza de autorizatie atunci cum de le este permis sa manifesteze pe domeniul public ?. Acest lucru nu este cumva o infractiune care se pedepseste in mod legal ?. Ce-ar fi daca as iesi si eu asa de capul meu de dragul manifestatiei si as bloca str. B-dul Unirii sau un pod peste Somes pt. ca nu-mi place Dragnea sau PSD-ul ?. Anarhistii astia sunt lasati sa faca orice asa dupa cum le taie capul ? , de ce nu intervin organele de ordine sa le puna la respect ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.