Trenuri suplimentate la vizita Papei Francisc, dar nu şi pentru sătmăreni | Informaţia Zilei

Trenuri suplimentate la vizita Papei Francisc, dar nu şi pentru sătmăreni

Scris de Eva Laczko, 12 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

CFR Călători informează că în perioada călătoriei apostolice a Papei Francisc în România dintre 31 mai şi 2 iunie 2019 va avea în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă,pentru asigurarea mobilităţii cetăţenilor, însă aceste facilităţi vizează doar pe cei care locuiesc prin apropiere.

Aşa cum se întâmplă de obicei, Satu Mare,de parcă nici nu ar exista pe hartă, a fost uitat şi de data aceasta. Vineri, 31 mai, vor fi suplimentate trenurile spre şi dinspre Bucureşti, sâmbătă, 1 iunie, pe rutele Braşov – Miercurea Ciuc, Miercurea Ciuc – Adjud, Miercurea Ciuc – Cluj-Napoca, Iaşi-Bacău,Iaşi-PaşcanişiIaşi-Vaslui, iar duminică, 2 iunie, pe rutele: Blaj – Sighişoara – Braşov şi Blaj – Alba Iulia.

Informarea CFR Călători arată că: „Evenimentele religioase din perioada 31 mai- 1 iunie 2019 vor genera vârfuri de trafic semnificative în circulaţia trenurilor, iar pentru evitarea supra- aglomerării îi rugăm pe toţi pasagerii să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători şi să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuţie. Având în vedere că dintre oraşele vizitate de Suveranul Pontif două sunt şi importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective. Totodată, pentru a preîntimpina aglomeraţia de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR, recomandăm cumpărarea cu anticipaţie şi online şi de la automatele de vânzare bilete din staţiile de cale ferată. CFR Călători informează că,înzilele evenimentelor,toate trenurile Regio suplimentare care vor deservi localităţile MiercureaCiuc (1 iunie),Iaşi (1 iunie)şi Blaj (2 iunie) vor avea regim de rezervare a locurilor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime”.

Totodată CFR Călători oferă relaţii şi cu privire la diversele facilităţi, dar sătmărenii nu vor putea beneficia cu adevărat nici de acestea, căci nu au tren direct nici spre Iaşi şi nici spre Blaj. Probabil că nu vor fi prea aglomerate nici vagoanele spre MiercureaCiuc, căci o călătorie între aceste două oraşe, care pe traseu rutier durează 5-6 ore, pe cale ferată este în medie de 14 ore.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 14 mai 2019, ora 17:35

    Mai avem cai ferate in Romanica ?. Ceea ce a mai ramas sunt pericole iminente de tragedie si trenuri ale groazei. Eu nu am curajul sa ma folosesc de ele……Poate aventurierii…..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345