Tort de clatite cu sirop caramel
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
5 foi clatite
500 ml frisca nebatuta (30-35% grasime)
6 piersici din compot (scurse bine de
zeama)
150 gr caramele
Mod de preparare:
Clatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt.
Puneti 50 ml frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita si fierbeti la foc mic 6-8 minute,
pana se topesc. Lasati sa stea 1 minut.
Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana se intareste. Puneti o foaie
de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si felii de piersica .Repetati operatia
cu urmatoarele straturi pana consumati toate clatitele.
La urma ornati cu frisca, felii de piersica si siropul caramel.
Il punem la frigider jumatate de ora si apoi putem sa-l servim.
Fii primul care comentează