Image 1
Image 2

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tort de clatite cu sirop caramel
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
5 foi clatite
500 ml frisca nebatuta (30-35% grasime)
6 piersici din compot (scurse bine de
zeama)
150 gr caramele

Mod de preparare:
Clatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt.

Puneti 50 ml frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita si fierbeti la foc mic 6-8 minute,
pana se topesc. Lasati sa stea 1 minut.

Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana se intareste. Puneti o foaie
de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si felii de piersica .Repetati operatia
cu urmatoarele straturi pana consumati toate clatitele.

La urma ornati cu frisca, felii de piersica si siropul caramel.

Il punem la frigider jumatate de ora si apoi putem sa-l servim.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with