Image 1
Image 2
Tort cu morcovi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tort cu morcovi
Tort cu morcovi

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 300 g de făină albă fină,

– 3 ouă,

– 300 g de morcovi răzuiţi,

– 150 ml de ulei de floarea soarelui,

– 250 g de zahăr pudră,

– un plic de zahăr vanilat,

– o linguriţă rasă de scorţişoară pudră,

– un praf de copt.

Pentru glazură:

– 100 g de zahăr pudră,

– 100 g de unt,

– un albuş de ou,

– câteva picături de zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Zahărul se amestecă cu uleiul şi cu gălbenuşurile de ouă, până când zahărul se topeşte complet. Se adaugă morcovii răzuiţi, zahărul vanilat, praful de copt, scorţişoarele şi apoi treptat şi făina. Se poate adăuga şi puţină coajă de lămâie răzuită. Se amestecă până la omogenizare. Albuşurile de ouă se bat spumă tare, apoi se amestecă, cu grijă, cu aluatul anterior preparat. Se toarnă în forma de tort căptuşită cu hârtie de copt, se netezeşte şi se coace în cuptorul preîncălzit. Ingredientele aluatului se amestecă până la omogenizare perfectă, astfel încât să devină de grosimea mierii. După ce blatul se răceşte complet, se înveleşte cu această glazură. Se poate orna cu morcovi din marţipan sau cu bomboane gumate, pe cât posibil, în formă de morcovi.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.