Tort cu mere întregi

Scris de I. Z., 14 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

7 mere, 2 linguri de zahăr de pus peste mere, 4 linguri zahăr pentru caramel, 7 linguriţe de dulceaţă de căpşuni. Pentru blat: 4 ouă, 75 gr de zahăr, 75 gr de făină, un praf de copt.

Mod de preparare:

Se face un caramel din zahăr cu 2 linguri de apă şi se toarnă uniform într-o tavă de tort. Merele se curăţă de coajă, se scot sâmburii şi se pun în tavă acoperind toată tava. În găurile merelor se pune dulceaţă de căpşuni şi se pudrează cu zahăr. Se dă la cuptor, la 200 grade C, până merele sunt coapte şi moi. Cât timp merele sunt la cuptor se prepară blatul. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu praful de copt. Se adaugă treptat albuşul bătut peste gălbenuşuri, se amestecă bine şi se adaugă treptat făînă. Când merele sunt coapte bine se scot din cuptor şi se toarnă amestecul de ouă cu făină şi zahăr care s-a preparat între timp. Se dă din nou la cuptor încă 35-40 minute, la 180 grade. Când se scoate din cuptor se lasă câteva minute la răcit şi se întoarce pe un platou. Se poate orna după preferinţă, dar se poate lăsa şi aşa, natur, pentru că arată bine şi fără ornament.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517