Image 1
Image 2

Tort cu mere întregi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

7 mere, 2 linguri de zahăr de pus peste mere, 4 linguri zahăr pentru caramel, 7 lingurițe de dulceață de căpșuni. Pentru blat: 4 ouă, 75 gr de zahăr, 75 gr de făină, un praf de copt.

Mod de preparare:

Se face un caramel din zahăr cu 2 linguri de apă și se toarnă uniform într-o tavă de tort. Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii și se pun în tavă acoperind toată tava. În găurile merelor se pune dulceață de căpșuni și se pudrează cu zahăr. Se dă la cuptor, la 200 grade C, până merele sunt coapte și moi. Cât timp merele sunt la cuptor se prepară blatul. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu praful de copt. Se adaugă treptat albușul bătut peste gălbenușuri, se amestecă bine și se adaugă treptat făînă. Când merele sunt coapte bine se scot din cuptor și se toarnă amestecul de ouă cu făină și zahăr care s-a preparat între timp. Se dă din nou la cuptor încă 35-40 minute, la 180 grade. Când se scoate din cuptor se lasă câteva minute la răcit și se întoarce pe un platou. Se poate orna după preferință, dar se poate lăsa și așa, natur, pentru că arată bine și fără ornament.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.