Tocanita de ciuperci

Scris de I. Z., 24 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente necesare: 500 grame de ciuperci de cultura, 5 catei de usturoi, 25 mililitri de ulei, o lingura de faina de grau, 100 mililitri de smantana, eventual 100 mililitri de supa de carne, sare, piper, boia.

Modul de preparare: ciupercile se curata si se spala. Dupa ce s-au stors se taie in felii inguste si lungi. Apoi se pun la fiert 10-15 minute si se lasa la scurs. In uleiul incins se adauga ciupercile si se prajesc 2-4 minute, dupa care se adauga usturoiul taiat marunt. Se prajesc impreuna pana inainte ca usturoiul sa se caramelizeze. Adaugati faina de grau, apoi stingeti cu zeama de carne si cu smantana. Dupa cateva clocote tocanita se poate condimenta si apoi consuma inclusiv cu diverse garnituri (piure de cartofi, orez, paste fainoase).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517