Image 1
Image 2
tocanita de ciuperci, smantana
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente necesare: 500 grame de ciuperci de cultura, 5 catei de usturoi, 25 mililitri de ulei, o lingura de faina de grau, 100 mililitri de smantana, eventual 100 mililitri de supa de carne, sare, piper, boia.

Modul de preparare: ciupercile se curata si se spala. Dupa ce s-au stors se taie in felii inguste si lungi. Apoi se pun la fiert 10-15 minute si se lasa la scurs. In uleiul incins se adauga ciupercile si se prajesc 2-4 minute, dupa care se adauga usturoiul taiat marunt. Se prajesc impreuna pana inainte ca usturoiul sa se caramelizeze. Adaugati faina de grau, apoi stingeti cu zeama de carne si cu smantana. Dupa cateva clocote tocanita se poate condimenta si apoi consuma inclusiv cu diverse garnituri (piure de cartofi, orez, paste fainoase).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.