Testele Covid sunt gratuite la internare

Scris de Mihaela Ghiţă, 12 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pacienţii nu mai trebuie să plătească testul anti-Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară, precizează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat. Conform documentului, în vederea prevenirii şi limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unităţile sanitare publice pot organiza testarea pacienţilor pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activităţii de screening la internare.
“Costurile activităţii de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii. Managerii unităţilor sanitare publice au obligaţia de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul MS.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517