Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Atac terorist la Barcelona: Bilanţul a crescut la 14 morţi şi 80 de răniţi

Scris de Mioara Maxim, 17 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Panică la Barcelona, după ce o camionetă alba a intrat pe trotuar în zona Las Ramblas din capitala Cataluniei. Mai multe persoane au fost rănite în urma accidentului.

UPDATE: Bilanţul morţilor din atentatul de la Barcelona a crescut, anunţă oficialităţile din Spania.

În acest moment, bilanţul este de 14 morţi şi peste 100 de răniţi. Medicii avertizează că bialaţul morţilor ar putea creşte pentru că sunt mulţi răniţi în stare critică.

UPDATE: Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 80 de persoane au fost rănite, dintre care 15 sunt în stare gravă.

UPDATE: Atacul este un act terorist, a confirmat poliţia catalană, care a precizat că unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal de poliţie, iar presupusul atacator, un islamist, a fost reţinut. Niciun cetăţean român nu se află printre victimele atentatului, informează MAE. Pe de altă parte, consulul României a confirmat că ambasada României face verificări în urma unui mesaj primit, prin care se semnala faptul că un cetăţean român ar fi fost rănit.

UPDATE: Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat, joi seară, atentatul comis în oraşul spaniol Barcelona, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

„Autorii atacului de la Barcelona sunt soldaţi ai Statului Islamic”, a transmis agenţia AMAQ, aparţinând organizaţiei fundamentaliste sunnite.

În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania.

UPDATE: Unul dintre indivizii suspectaţi de implicare în atentatul comis joi după-amiază în Barcelona a fost împuşcat mortal de poliţie, relatează cotidianul El Pais.

Conform unor surse, alţi doi suspecţi au fost reţinuţi. Poliţia a confirmat reţinerea unui individ.

UPDATE: Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat ca la sediul MAE s-a mobilizat celula de criză, dar din informaţiile pe care le au până la acest moment nu există niciun indiciu că cetăţeni români ar fi implicaţi în atentatul de la Barcelona.

 

UPDATE: Poliţiştii i-au căutat timp de trei ore pe teroriştii din Barcelona. Unul dintre aceştia a fost capturat, iar la două ore distanţă oamenii legii i-au depistat pe ceilalţi doi.

 

Primele informaţii arată că a avut loc un schimb de focuri între poliţişti şi terorişti, iar unul dintre aceştia a fost ucis. Tot presa spaniolă anunţă că teroriştii ar fi lovit cu maşina trei dintre poliţişti.

UPDATE: Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 50 de persoane au fost rănite. Atacul este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană, care a precizat că presupusul atacator, un islamist, a fost reţinut.

„Am reţinut un suspect. Tratăm acest incident ca fiind un atac terorist”, a comunicat Poliţia catalană.

„Nu s-a baricadat nimeni în niciun bar din Barcelona”, a precizat Poliţia, după ce presa spaniolă şi internaţională anunţase că ar fi avut loc o luare de ostatici după atacul cu vehicul de pe Bulevardul La Rambla.

UPDATE: Un bilanţ provizoriu rată că sunt doi morţi şi 20 de răniţi. Numărul victimelor nu a fost confirmat. Se vorbeşte de o luare de ostatici.

UPDATE: Pe reţelele de socializare, martorii susţin că au auzit şi focuri de armă, dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi. Doi atacatori înarmaţi au intrat într-un restaurant şi au tras în oameni. Agresorul a părăsit vehiculul imediat după incident şi este încă în libertate, scrie El Pais.

UPDATE: Poliţia roagă martorii să nu mai posteze imagini pe reţelele de socializare. Atacul a avut loc într-o zonă frecventată de turişti, promenada centrală, şi vine într-un moment în care localnicii au protestat împotriva turiştilor.  La Rambla, locul în care s-a produs atacul, este una dintre cele mai aglomerate artere ale Barcelonei.

 

Un vehicul a lovit, vineri după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din oraşul spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă.

 

Cel puţin cinci persoane au fost rănite în incidentul rutier produs joi după-amiază în centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse medicale citate de cotidianul El Mundo.

„Numeroase persoane au fost lovite de un individ cu o autoutilitară, pe Bulevardul La Rambla din Barcelona. Multe persoane au fost rănite”, a transmis Poliţia regională (Mossos d’Esquadra).

Zeci de ambulanţe şi vehicule ale poliţiei au fost trimise la locul incidentului., notează Mediafax.

 

Forţele de ordine au evacuat zona. Magazinele au fost închise, clienţii rămânând în interior.

Potrivit El National, autorităţile îl caută pe şoferul autivehicului, care era înarmat a fugit de la faţa locului.

Circulaţia a fost oprită pe principalele linii de metrou din Barcelona.

 

Nu este clar care este motivul pentru care individul a lovit pietonii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.