Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

Atac terorist la Barcelona: Bilanţul a crescut la 14 morţi şi 80 de răniţi

Scris de Mioara Maxim, 17 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Panică la Barcelona, după ce o camionetă alba a intrat pe trotuar în zona Las Ramblas din capitala Cataluniei. Mai multe persoane au fost rănite în urma accidentului.

UPDATE: Bilanţul morţilor din atentatul de la Barcelona a crescut, anunţă oficialităţile din Spania.

În acest moment, bilanţul este de 14 morţi şi peste 100 de răniţi. Medicii avertizează că bialaţul morţilor ar putea creşte pentru că sunt mulţi răniţi în stare critică.

UPDATE: Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 80 de persoane au fost rănite, dintre care 15 sunt în stare gravă.

UPDATE: Atacul este un act terorist, a confirmat poliţia catalană, care a precizat că unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal de poliţie, iar presupusul atacator, un islamist, a fost reţinut. Niciun cetăţean român nu se află printre victimele atentatului, informează MAE. Pe de altă parte, consulul României a confirmat că ambasada României face verificări în urma unui mesaj primit, prin care se semnala faptul că un cetăţean român ar fi fost rănit.

UPDATE: Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat, joi seară, atentatul comis în oraşul spaniol Barcelona, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

„Autorii atacului de la Barcelona sunt soldaţi ai Statului Islamic”, a transmis agenţia AMAQ, aparţinând organizaţiei fundamentaliste sunnite.

În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania.

UPDATE: Unul dintre indivizii suspectaţi de implicare în atentatul comis joi după-amiază în Barcelona a fost împuşcat mortal de poliţie, relatează cotidianul El Pais.

Conform unor surse, alţi doi suspecţi au fost reţinuţi. Poliţia a confirmat reţinerea unui individ.

UPDATE: Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat ca la sediul MAE s-a mobilizat celula de criză, dar din informaţiile pe care le au până la acest moment nu există niciun indiciu că cetăţeni români ar fi implicaţi în atentatul de la Barcelona.

 

UPDATE: Poliţiştii i-au căutat timp de trei ore pe teroriştii din Barcelona. Unul dintre aceştia a fost capturat, iar la două ore distanţă oamenii legii i-au depistat pe ceilalţi doi.

 

Primele informaţii arată că a avut loc un schimb de focuri între poliţişti şi terorişti, iar unul dintre aceştia a fost ucis. Tot presa spaniolă anunţă că teroriştii ar fi lovit cu maşina trei dintre poliţişti.

UPDATE: Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 50 de persoane au fost rănite. Atacul este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană, care a precizat că presupusul atacator, un islamist, a fost reţinut.

„Am reţinut un suspect. Tratăm acest incident ca fiind un atac terorist”, a comunicat Poliţia catalană.

„Nu s-a baricadat nimeni în niciun bar din Barcelona”, a precizat Poliţia, după ce presa spaniolă şi internaţională anunţase că ar fi avut loc o luare de ostatici după atacul cu vehicul de pe Bulevardul La Rambla.

UPDATE: Un bilanţ provizoriu rată că sunt doi morţi şi 20 de răniţi. Numărul victimelor nu a fost confirmat. Se vorbeşte de o luare de ostatici.

UPDATE: Pe reţelele de socializare, martorii susţin că au auzit şi focuri de armă, dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi. Doi atacatori înarmaţi au intrat într-un restaurant şi au tras în oameni. Agresorul a părăsit vehiculul imediat după incident şi este încă în libertate, scrie El Pais.

UPDATE: Poliţia roagă martorii să nu mai posteze imagini pe reţelele de socializare. Atacul a avut loc într-o zonă frecventată de turişti, promenada centrală, şi vine într-un moment în care localnicii au protestat împotriva turiştilor.  La Rambla, locul în care s-a produs atacul, este una dintre cele mai aglomerate artere ale Barcelonei.

 

Un vehicul a lovit, vineri după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din oraşul spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă.

 

Cel puţin cinci persoane au fost rănite în incidentul rutier produs joi după-amiază în centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse medicale citate de cotidianul El Mundo.

„Numeroase persoane au fost lovite de un individ cu o autoutilitară, pe Bulevardul La Rambla din Barcelona. Multe persoane au fost rănite”, a transmis Poliţia regională (Mossos d’Esquadra).

Zeci de ambulanţe şi vehicule ale poliţiei au fost trimise la locul incidentului., notează Mediafax.

 

Forţele de ordine au evacuat zona. Magazinele au fost închise, clienţii rămânând în interior.

Potrivit El National, autorităţile îl caută pe şoferul autivehicului, care era înarmat a fugit de la faţa locului.

Circulaţia a fost oprită pe principalele linii de metrou din Barcelona.

 

Nu este clar care este motivul pentru care individul a lovit pietonii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.