20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Tăriceanu atrage atenţia că ALDE nu vrea să facă parte dintr-un guvern impotent

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Dăncilă: PSD nu acceptă ultimatumuri

PSD nu acceptă ultimatumuri din partea ALDE şi anunţă că nu va fi o restructurare guvernamentală ci o remaniere, anunţă preşedinta social-democraţilor Viorica Dăncilă. De asemenea, şefa Executivului spune că nu se retrage din cursa pentru Cotroceni.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu este de acord cu remanierea şi spune că în prezent Guvernul funcţionează din inerţie.

Dăncilă: PSD vrea o remaniere a miniştrilor care nu au performat

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că PSD nu acceptă un ultimatum din partea ALDE. Ea a anunţat că social democraţii iau în calcul „o remaniere a miniştrilor care nu au performat”.
„PSD nu acceptă un ultimatum. E cred că discuţiile în cadrul unei alianţe sunt discuţii aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de ultimatum dat de PSD către ALDE sau de ALDE către PSD. Am discutat cu domnul preşedinte Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare. În cadrul CEX am discutat despre remaniere, nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi la ajustarea programului de guvernare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Tăriceanu nu renunţă la ideea restructurării guvernamentale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat nemulţumit de acest răspuns.
„Nu sunt mulţumit cu acest răspuns (n..r. al premierului Viorica Dăncilă, privind remanierea). (…) Am avut însă o discuţie cu doamna premier în care, bazat pe experienţa mea de premier, i-am recomandat să încerce să gândească o restartare a guvernării, în sensul de a-i da posibilitatea să treacă din această defensivă în care se află Guvernul, şi practic şi coaliţia, de o bună bucată de vreme, într-o situaţie de ofensivă. Pentru asta ar fi fost nevoie şi ar fi nevoie de câteva lucruri esenţiale: un program de guvernare regândit pe baza programului de guvernare care a fost votat în Parlament, o asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, o propunere de noi obiective, o reformă a unor instituţii ale statului şi nu în ultimul rând o restructurare a echipei guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competenţă, care trebuie să recunoaştem planează asupra guvernului existent”, a declarat Tăriceanu, într-un interviu pentru Mediafax.

Tăriceanu: În momentul de faţă Guvernul funcţionează din inerţie

De asemenea, Tăriceanu spune că în acest moment Guvernul funcţionează din inerţie, fără o direcţie clară şi că ALDE nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă.

„Senzaţia mea este că în momentul de faţă Guvernul funcţionează, poate nu numai guvernul, instituţiile care ţin de administraţia centrală, funcţionează din inerţie.

Nu există o direcţie clară care să se fi dat şi pe care să o urmeze. (…) Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă. Am auzit şi alte expresii de genul «câinele nu pleacă de la măcelărie», vedeţi proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunţ pe foarte mulţi că colegii mei sunt vegetarieni”, a mai spus Tăriceanu.

Şefa Executivului a precizat că nu îşi va retrage candidatura pentru alegerile prezidenţiale, deoarece a existat un vot în acest sens în CExN.

„Nu, categoric nu, atâta timp cât există un vot în comitetul Executiv Naţional şi cât toţi colegii îşi doresc să aibă un candidat din partea PSD”, a spus Dăncilă.

Cu privire la candidatura Vioricăi Dăncilă, Tăriceanu este de părere că PSD se mulţumeşte cu puţin.

„Mi se pare mie că în cazul PSD performanţa pe care vor să o atingă – participarea la turul unu al alegerilor şi eventual intrarea în turul doi şi cu siguranţă pierderea alegerilor prezidenţiale”, a declarat Tăriceanu.

Senatorul Daniel Zamfir avertizează că „ALDE nu poate rămâne la guvernare în absolut orice condiţii”.

În plus, vicepreşedintele Pro România, Adrian Ţuţuianu consideră că nu se poate vorbi de o alianţă Pro România – ALDE, atâta timp cât partidul lui Tăriceanu este la guvernare.

Abonează-te acum Online!
 1. cetatean a spus: 15 august 2019, ora 19:23

  Cine vrea o lecţie de nesimţire, oportunism, ipocrizie şi alte ”calităţi” de acest gen, poate să o ia de la Tăriceanu şi şleahta lui din ALDE! Cel puţin cei din Satu Mare = gunoaie!

 2. suporter adevarat a spus: 15 august 2019, ora 14:48

  dar pana acum din ce guvern a facut parte? ca si pana acum tot impotent si incompetent era

 3. zoli a spus: 15 august 2019, ora 08:00

  Acest gunoi al politicii romanesti este foarte disperat ,stie ca are sanse foarte mici sa prinde ceva in parlament, in consecinta este dispus la orice ca sa-si mentine imunitatea si sa nu ajunga coleg cu Dragnea

 4. Babacu a spus: 14 august 2019, ora 14:09

  O sa amintesc doar citeva din golaniile acestui impostor:
  – deficit bugetar 5,6 % din PIB in 2008 la o crestere economica de 7,5 %
  – abandonarea mostenirii Gojdu in favoarea Ungariei. Valoric este cam 1 miliard dolari, dar valoarea simbolica este inestimabila. A incalcat in mod grosolan testamentul lui Gojdu.
  – fraude la listarea pe Bursa de valori Bucuresti a companiei Rompetrol Rafinare (a cumparat la pret subevaluat in cirdasie cu Dinu Patriciu)
  – concesionarea rezervelor de gaze din Marea Neagra inca inainte ca Statul Roman sa intre oficial in proprietatea lor.

 5. Dac Bulibas a spus: 14 august 2019, ora 11:19

  ALDE Taricescu !, de ce nu iesiti de la guvernare ?, acceptati ca PSD cu Veorica sa-si bata joc de voi ?….. HA,HA,HA….Veorica a batut palma cu Iohanescu !, Sunteti liberi prostilor !.

 6. Babacu a spus: 14 august 2019, ora 09:12

  Dupa ce s-a lafait si a huzurit aproape 3 ani acum se agita, vede ca partiduletul lui este aproape de faliment. Cit timp lui i-a fost bine totul a fost bine. Ce nu inteleg eu este cum asemenea specinene mai au suporteri.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.