Ţara Oaşului a fost reprezentată cu cinste la festivaluri organizate în Timiş şi Maramureş | Informaţia Zilei

Ţara Oaşului a fost reprezentată cu cinste la festivaluri organizate în Timiş şi Maramureş

Scris de Ioana Vladimirescu, 17 iulie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Luna iulie a fost pentru artiştii din Ţara Oaşului o lună cu multe apariţii, oşenii fiind prezenţi la numeroase manifestări culturale de la noi din ţară

Luna iulie a fost pentru artiştii din Ţara Oaşului o lună cu multe apariţii, oşenii fiind prezenţi la numeroase manifestări culturale de la noi din ţară

Au primit aplauze la scenă deschisă interpretele Maria Petca -Poptean, Maria Tripon şi Ansamblurile Oaşul şi Măgura

Luna iulie a fost pentru artiştii din Ţara Oaşului o lună cu multe apariţii, oşenii fiind prezenţi la numeroase manifestări culturale de la noi din ţară. În perioada 13 – 16 aprilie 2013, Ansamblul folcloric Oaşul al Casei de Cultură Negreşti a evoluat pe scena Festivalului de folclor „Joc şi cântec la izvoare” în localitatea Buziaş din judeţul Timiş. Oşenii au ţâpurit pe scenă alături de alte ansambluri din Banat, dar şi de peste hotare, din Serbia.

 

Floare Hotca, mester popular

Floare Hotca, mester popular

Membrii ansamblului au fost însoţiţi la acest festival de profesoara lor Maria Tripon şi de două bune colaboratoare ale artistei şi ale Casei de Cultură Negreşti Oaş< Floare Finta – Tezaur Uman Viu şi Floare Hotca, două Flori care practică şi azi arta meşteşugurilor străvechi şi le împărtăşesc şi celor tineri experienţa de-o viaţă. La întoarcerea acasă, directoarea Casei de Cultură Negreşti, Natalia Lazăr, ne-a mărturisit că toate evenimentele la care Ansamblul Oaşul ia parte contribuie la atingerea principalului obiectiv al instituţiei pe care o reprezintă, şi anume conservarea şi promovarea patrimoniului cultural imaterial< „Avem şansa de a trăi într-un spaţiu cu un bogat potenţial etno-folcloric.

Mester popular Maria Poptile

Mester popular Maria Poptile

Meşterilor populari, artiştilor, solişti vocali, instrumentişti, dansatori, trebuie să le mulţumim pentru că prin colaborarea cu instituţia noastră contribuie la păstrarea şi valorificarea datinilor, tradiţiilor şi obiceiurilor Ţării Oaşului”.

Pe scena din Buziaş au evoluat în aplauzele publicului Marinela Bandre, Mariana Solomeş, Florica Solomeş, Cristina Huja, Anişoara Huja, Mărioara Huja, Beatrice Bandi, Daniela Morar, Ionuţ Codreanu, Ionuţ Maniţă, Ghiţă Alec, Viorel Nistor, Gabriel Tărnar, Paul Lup şi Dănuţ Călin. La întoarcerea acasă, talentaţii oşeni au avut parte şi de multe momente de relaxare la Arad, Oradea şi Băile Felix, fiind de asemenea răsplătiţi de Primăria Negreşti Oaş pentru modul în care reprezintă prin muzică şi dans Ţara Oaşului.

Oseni la evenimente

Oseni la evenimente

Negreştiul a mai fost reprezentat la finele săptămânii trecute la Zilele oraşului Seini din judeţul vecin, prin meşterii populari Ana Mare, Maria Poptile, Maria Finta şi Gheza Istvanfi şi Ansamblul folcloric Măgura cu interpreta Maria Petca – Poptean. Timp de două zile, meşterii populari au participat la numeroase expoziţii de ateliere meşteşugăreşti şi produse tradiţionale, în organizarea Autorităţii Naţionale de Turism şi cu scopul promovării brandului turistic al ţării noastre. În tot acest timp, artiştii din Ţara Oaşului au susţinut un bogat program artistic.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517