23.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 02.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase. 05.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Balogh Sándor. Titlul emisiunii: Administrarea fondurilor de vânătoare în timpul iernii. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 14.45 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni: Scandal pe seama confesiunilor religioase. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 16.45 Cultură 17.30 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina.

Tânăr de la Centrul “Cristina” din Carei, mort în gardul instituţiei

Scris de Mirela Filimon, 03 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mariana Dragos - directoarea DGASPC Satu Mare

Mariana Dragos – directoarea DGASPC Satu Mare

Acesta a încercat să fugă la mama lui şi a sfârşit tragic, murind de frig

Anul 2019 a început şocant pentru angajaţii Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihică “Cristina” din municipiul Carei. Un beneficiar a fost găsit marţi dimineaţă blocat în gardul instituţiei, mort de

frig. Acesta era şi plin de răni, provocate de gard, deoarece s-a zbătut să iasă de acolo.

A fost găsit de către o infirmieră, la ora 7:00, după ce tânărul de 20 de ani a încercat să părăsească centrul, în jurul orei 5:00. Se pare că băiatul decedat era unul problematic, care obişnuia să părăsească des centrul, fără permisiunea angajaţilor.

Conducerea DGASPC a demarat o anchetă

Trupul neînsufleţit a fost depus la Prosectura Medicinei Legale, în municipiul Satu Mare, pentru a i se constata decesul.
Contactată telefonic, Mariana Dragoş – directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Satu Mare (DGASPC) ne-a declarat că s-a demarat o anchetă pentru a se afla cauzele în care s-a produs nefericitul incident.

Urmează să se verifice imaginile înregistrate de camerele de luat vederi, precum şi declaraţiile angajaţilor centrului.
Directorul general al DGASPC ne-a confirmat faptul că era un băiat problematic, care frecvent fugea din centru, pentru a încerca să ajungă la mama lui.

Ultima dată ar fi fost găsit în judeţul Bistriţa. Tânărul decedat avea obiceiul să fugă în alte judeţe, sperând să ajungă la mama lui, dar care din păcate nu se interesa de soarta lui. Aceasta este plecată în Anglia şi l-a lăsat internat la centrul din municipiul Carei.

Dorinţa de a-şi vedea mama s-a acutizat de sărbători

„Sigur că această dorinţă de a-şi vedea mama s-a acutizat în preajma sărbătorilor. El vroia s-o vadă, ea nu se interesa de el şi cu toate acestea, tot timpul fugea. Este un centru cu regim deschis şi este suficientă o secundă de neatenţie ca un beneficiar să fugă.

Cazurile grave sunt internate aici, ei sunt sub tratament, sunt permanent supravegheaţi şi de obicei nu avem probleme cu ei. Fiind sub medicaţie, se poate să nu avem probleme cu ei un an, doi, cinci sau chiar 10 şi din senin, boala lor să recidiveze şi să facă o criză”, ne-a declarat Mariana Dragoş.

Fiind un centru cu regim deschis, nu sunt gratii la geamuri, iar vizitele şi ieşirile sunt permise. Trebuie menţionat că cei internaţi la Centru sunt supravegheaţi 24 de ore din 24.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 07 ianuarie 2019, ora 12:10

    Nu poti sa pui langa fiecare nebum un angajat deoarece nu sunt fonduri iar acolo sunt mai multi nebuni decat angajati….Asta este situatia. Partea buna este ca am scapat de un (…….. ) ca sunt inca destui in tara asta.

  2. adi a spus: 04 ianuarie 2019, ora 16:59

    „Daca **la Centru sunt supravegheati 24de ore din 24**atunci cum de n-a auzit s-au n-a vazut nimeni cum se zbate s-au striga acel tinar prins in gard??????????Totul e Rusut cu ata alba ,se vede de la o posta ca se ascunde ceva D-na Dragos a murit un om si d-ta ne vinzi povesti??

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.