00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Tânăr de la Centrul “Cristina” din Carei, mort în gardul instituţiei

Scris de Mirela Filimon, 03 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mariana Dragos - directoarea DGASPC Satu Mare

Mariana Dragos – directoarea DGASPC Satu Mare

Acesta a încercat să fugă la mama lui şi a sfârşit tragic, murind de frig

Anul 2019 a început şocant pentru angajaţii Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihică “Cristina” din municipiul Carei. Un beneficiar a fost găsit marţi dimineaţă blocat în gardul instituţiei, mort de

frig. Acesta era şi plin de răni, provocate de gard, deoarece s-a zbătut să iasă de acolo.

A fost găsit de către o infirmieră, la ora 7:00, după ce tânărul de 20 de ani a încercat să părăsească centrul, în jurul orei 5:00. Se pare că băiatul decedat era unul problematic, care obişnuia să părăsească des centrul, fără permisiunea angajaţilor.

Conducerea DGASPC a demarat o anchetă

Trupul neînsufleţit a fost depus la Prosectura Medicinei Legale, în municipiul Satu Mare, pentru a i se constata decesul.
Contactată telefonic, Mariana Dragoş – directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Satu Mare (DGASPC) ne-a declarat că s-a demarat o anchetă pentru a se afla cauzele în care s-a produs nefericitul incident.

Urmează să se verifice imaginile înregistrate de camerele de luat vederi, precum şi declaraţiile angajaţilor centrului.
Directorul general al DGASPC ne-a confirmat faptul că era un băiat problematic, care frecvent fugea din centru, pentru a încerca să ajungă la mama lui.

Ultima dată ar fi fost găsit în judeţul Bistriţa. Tânărul decedat avea obiceiul să fugă în alte judeţe, sperând să ajungă la mama lui, dar care din păcate nu se interesa de soarta lui. Aceasta este plecată în Anglia şi l-a lăsat internat la centrul din municipiul Carei.

Dorinţa de a-şi vedea mama s-a acutizat de sărbători

„Sigur că această dorinţă de a-şi vedea mama s-a acutizat în preajma sărbătorilor. El vroia s-o vadă, ea nu se interesa de el şi cu toate acestea, tot timpul fugea. Este un centru cu regim deschis şi este suficientă o secundă de neatenţie ca un beneficiar să fugă.

Cazurile grave sunt internate aici, ei sunt sub tratament, sunt permanent supravegheaţi şi de obicei nu avem probleme cu ei. Fiind sub medicaţie, se poate să nu avem probleme cu ei un an, doi, cinci sau chiar 10 şi din senin, boala lor să recidiveze şi să facă o criză”, ne-a declarat Mariana Dragoş.

Fiind un centru cu regim deschis, nu sunt gratii la geamuri, iar vizitele şi ieşirile sunt permise. Trebuie menţionat că cei internaţi la Centru sunt supravegheaţi 24 de ore din 24.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 07 ianuarie 2019, ora 12:10

    Nu poti sa pui langa fiecare nebum un angajat deoarece nu sunt fonduri iar acolo sunt mai multi nebuni decat angajati….Asta este situatia. Partea buna este ca am scapat de un (…….. ) ca sunt inca destui in tara asta.

  2. adi a spus: 04 ianuarie 2019, ora 16:59

    „Daca **la Centru sunt supravegheati 24de ore din 24**atunci cum de n-a auzit s-au n-a vazut nimeni cum se zbate s-au striga acel tinar prins in gard??????????Totul e Rusut cu ata alba ,se vede de la o posta ca se ascunde ceva D-na Dragos a murit un om si d-ta ne vinzi povesti??

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.