Supă vietnameză de vită şi pui (Pho)

Scris de I. Z., 21 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente: 2 oase de vită mari (din picior), 2 carcase de pui, 2 cepe, 3 cm rădăcină de ghimbir, fidea de orez sau de soia, o bucată (circa 400 g) de carne de vită sau de pui fiartă, o jumătate de 1/2 legatură de ceapă verde, o legătură de coriandru proaspăt, eventual câteva frunze de pătrunjel şi un ardei iute proaspăt (dacă se poate, roşu).

Mod de preparare: Oasele şi carcasele de pui se spală bine,se acoperă cu apă rece, se fierb şi se înlătură spuma de la suprafaţa fierturii. Ceapa se frige pe grătar sau se rumeneşte la flacără, se adaugă la oala cu oase şi cu carcase de pui. Ghimbirul se curăţă, se rumeneşte la flacără sau se frige la grătar. Se striveşte şi se adaugă la ciorbă. Se fierbe la foc scăzut aproximativ 2-3 ore, apoi se strecoară. Tăiţeii de orez se fierb separat şi se pun în ciorbă. Carnea fiartă de vită (sau de piept de pui) se taie fâşii şi se adaugă la supă. Se presară cu frunze de coriandru proaspăt, ceapă verde tocată, frunzele de pătrunjel (nespecific bucătăriei vietnameze) şi bucăţele de ardei iute. Ardeiul iute se poate oferi separat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517