Image 1
Image 2

Supă vietnameză de vită şi pui (Pho)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 2 oase de vită mari (din picior), 2 carcase de pui, 2 cepe, 3 cm rădăcină de ghimbir, fidea de orez sau de soia, o bucată (circa 400 g) de carne de vită sau de pui fiartă, o jumătate de 1/2 legatură de ceapă verde, o legătură de coriandru proaspăt, eventual câteva frunze de pătrunjel şi un ardei iute proaspăt (dacă se poate, roşu).

Mod de preparare: Oasele şi carcasele de pui se spală bine,se acoperă cu apă rece, se fierb şi se înlătură spuma de la suprafaţa fierturii. Ceapa se frige pe grătar sau se rumeneşte la flacără, se adaugă la oala cu oase şi cu carcase de pui. Ghimbirul se curăţă, se rumeneşte la flacără sau se frige la grătar. Se striveşte şi se adaugă la ciorbă. Se fierbe la foc scăzut aproximativ 2-3 ore, apoi se strecoară. Tăiţeii de orez se fierb separat şi se pun în ciorbă. Carnea fiartă de vită (sau de piept de pui) se taie fâşii şi se adaugă la supă. Se presară cu frunze de coriandru proaspăt, ceapă verde tocată, frunzele de pătrunjel (nespecific bucătăriei vietnameze) şi bucăţele de ardei iute. Ardeiul iute se poate oferi separat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.