Ingrediente:
Un compot de vișine de circa 6-700 grame, 500 ml lapte dulce, o jumătate de plic de budincă de vanilie, un baton de scorțișoară, o lingură de zahăr, puțină sare, eventual un zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Batonul de scorțișoară se pune la fiert într-un litru de apă. Când dă primul clocot se adaugă puțină sare, precum și compotul de vișine. În sezon este recomandat să se folosească vișine proaspete. În acest caz va trebui să îndulciți puțin mai mult. Budinca se amestecă cu zahărul și apoi treptat, cu laptele. Atenție, laptele nu e voie să fie rece! Se adaugă la supă înainte ca vișinele să fie complet fierte. Se mai fierb puțin toate așa împreună, la foc mic și amestecând. Se poate adăuga și un plic de zahăr vanilat, dar nu în mod obligatoriu. La servire se poate orna cu frișcă sau bezele.
Fii primul care comentează