Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un compot de vișine de circa 6-700 grame, 500 ml lapte dulce, o jumătate de plic de budincă de vanilie, un baton de scorțișoară, o lingură de zahăr, puțină sare, eventual un zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Batonul de scorțișoară se pune la fiert într-un litru de apă. Când dă primul clocot se adaugă puțină sare, precum și compotul de vișine. În sezon este recomandat să se folosească vișine proaspete. În acest caz va trebui să îndulciți puțin mai mult. Budinca se amestecă cu zahărul și apoi treptat, cu laptele. Atenție, laptele nu e voie să fie rece! Se adaugă la supă înainte ca vișinele să fie complet fierte. Se mai fierb puțin toate așa împreună, la foc mic și amestecând. Se poate adăuga și un plic de zahăr vanilat, dar nu în mod obligatoriu. La servire se poate orna cu frișcă sau bezele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.