Image 1
Image 2

Supă de mazăre cu perişoare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g de mazăre verde boabe, 300 g de carne tocată de porc, o ceapă, un cățel de usturoi, 2 morcovi, un pătrunjel, diverse alte zarzavaturi, după plac, o lingură de ulei, un ou, o lingură de pesmet, 100 g de tăiței pentru supă (nu în mod obligatoriu) sare, piper, boia de ardei dulce, delicat (de casă), o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu pesmetul și oul, se condimentează cu sare, piper și delicat. Ceapa și usturoiul se mărunțește și se călește în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriță de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiați felii subțiri sau bastonașe, precum și restul zarzavaturilor, iar după ce supa începe să clocotească se adaugă și mazărea verde. Se condimentează după gust, iar când legumele sunt pe jumătate fierte, din pasta anterior pregătită se formează perișoare și se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă doriți să puneți și tăiței, aceștia se adaugă după ce perișoarele au început să fiarbă. Supa se servește presărată cu pătrunjel verde mărunțit, sau eventual cu adaos de smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Coktail de cafea

Cocktail de cafea aromatizat

Descoperă cum să pregătești un cocktail de cafea deosebit, perfect pentru a-ți începe ziua sau ca desert după masă. Combinația de cafea, scorțișoară, nucșoară și ciocolată îți va răsfăța simțurile cu fiecare înghițitură.

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.