Ingrediente:
400 g de mazăre verde boabe, 300 g de carne tocată de porc, o ceapă, un cățel de usturoi, 2 morcovi, un pătrunjel, diverse alte zarzavaturi, după plac, o lingură de ulei, un ou, o lingură de pesmet, 100 g de tăiței pentru supă (nu în mod obligatoriu) sare, piper, boia de ardei dulce, delicat (de casă), o legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu pesmetul și oul, se condimentează cu sare, piper și delicat. Ceapa și usturoiul se mărunțește și se călește în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriță de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiați felii subțiri sau bastonașe, precum și restul zarzavaturilor, iar după ce supa începe să clocotească se adaugă și mazărea verde. Se condimentează după gust, iar când legumele sunt pe jumătate fierte, din pasta anterior pregătită se formează perișoare și se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă doriți să puneți și tăiței, aceștia se adaugă după ce perișoarele au început să fiarbă. Supa se servește presărată cu pătrunjel verde mărunțit, sau eventual cu adaos de smântână.
Fii primul care comentează