Supă de mazăre cu perişoare

Ingrediente:

400 g de mazăre verde boabe, 300 g de carne tocată de porc, o ceapă, un căţel de usturoi, 2 morcovi, un pătrunjel, diverse alte zarzavaturi, după plac, o lingură de ulei, un ou, o lingură de pesmet, 100 g de tăiţei pentru supă (nu în mod obligatoriu) sare, piper, boia de ardei dulce, delicat (de casă), o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu pesmetul şi oul, se condimentează cu sare, piper şi delicat. Ceapa şi usturoiul se mărunţeşte şi se căleşte în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriţă de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiaţi felii subţiri sau bastonaşe, precum şi restul zarzavaturilor, iar după ce supa începe să clocotească se adaugă şi mazărea verde. Se condimentează după gust, iar când legumele sunt pe jumătate fierte, din pasta anterior pregătită se formează perişoare şi se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Dacă doriţi să puneţi şi tăiţei, aceştia se adaugă după ce perişoarele au început să fiarbă. Supa se serveşte presărată cu pătrunjel verde mărunţit, sau eventual cu adaos de smântână.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517