Ingrediente:
2 linguri de chimen, 4 – 5 linguri de ulei, 2 linguri cu vârf de făină, 1 litru de apă, sare, o linguriță de boia de ardei dulce, 4-5 linguri de smântână, 3 ouă și încă 3 linguri de făină.
Mod de preparare:
Se încinge uleiul și se prăjește puțin chimenul. Se adaugă făina și se prăjește foarte puțin, ca pentru un rântaș obișnuit. Se adaugă boiaua, apoi treptat și apa, amestecând continuu pentru omogenizare, cu grijă să nu rămână cocoloașe. Se condimentează cu sare și se lasă la fiert circa 5 minute, după care se strecoară de semințe printr-o strecurătoare metalică folosită și la supa limpede de carne. Se pune din nou la fiert, se adaugă smântâna, iar ouăle se amestecă cu cele 3 linguri de făină și eventual cu puțină apă, până când se obține o pastă mai moale decât pentru găluște, iar când supa clocotește se toarnă în ea, amestecând în continuu, apoi se mai fierbe câteva minute. Supa se servește fierbinte, eventual cu ardei iute murat.
Fii primul care comentează