Image 1
Image 2

Supă de chimin cu zdrenţe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 linguri de chimen, 4 – 5 linguri de ulei, 2 linguri cu vârf de făină, 1 litru de apă, sare, o linguriță de boia de ardei dulce, 4-5 linguri de smântână, 3 ouă și încă 3 linguri de făină.

Mod de preparare:

Se încinge uleiul și se prăjește puțin chimenul. Se adaugă făina și se prăjește foarte puțin, ca pentru un rântaș obișnuit. Se adaugă boiaua, apoi treptat și apa, amestecând continuu pentru omogenizare, cu grijă să nu rămână cocoloașe. Se condimentează cu sare și se lasă la fiert circa 5 minute, după care se strecoară de semințe printr-o strecurătoare metalică folosită și la supa limpede de carne. Se pune din nou la fiert, se adaugă smântâna, iar ouăle se amestecă cu cele 3 linguri de făină și eventual cu puțină apă, până când se obține o pastă mai moale decât pentru găluște, iar când supa clocotește se toarnă în ea, amestecând în continuu, apoi se mai fierbe câteva minute. Supa se servește fierbinte, eventual cu ardei iute murat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.