Image 1
Image 2

Supă cremă de caise proaspete

Supa crema de caise
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa crema de caise
Supa crema de caise

Ingrediente:

– 6-700 g de caise,

– o budincă de vanilie sau frişcă,

– 750 ml lapte,

– 250 g frişcă pentru gătit,

– 4-6 linguri de zahăr,

– 1-2 plicuri de zahăr vanilat,

– un vărf de cuţit de sare.

Mod de preparare:

Caisele se bagă în apă clocotită, se lasă circa 1 minut, se scot şi se curăţă de coajă, se mixează cu puţin zahăr, până ce devine o pastă omogenă. Laptele şi se pune la fiert la foc mic şi se adaugă sarea. Se amestecă zahărul, pudinca şi zahărul vanilat şi se dizolvă cu circa 100 ml de apă rece. Când laptele pus la fiert începe să se încălzească se adaugă pudinca dizolvată, amestecând continuu, iar când începe să se îngroaşe, se adaugă fructele şi se lasă să mai dea un clocot. Se ia de pe foc, iar după ce s-a răcit puţin se adaugă şi frişca. Se serveşte rece, ornată cu globuri de îngheţată, felii de caise, batoane de scorţişoare sau vanilie, sau frunză de mentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Această rețetă combină savoarea somonului afumat, cremozitatea maionezei și confortul cartofilor copți, oferind o masă bogată în Omega-3, proteine și fibre, perfectă pentru o experiență culinară nutritivă și delicioasă.