21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Sunteţi dispuşi să daţi bani pentru „Cuminţenia Pământului”?

Cumintenia Pamantului

Cumintenia Pamantului

Premierul Dacian Cioloş a declarat că lansarea subscripţiei publice pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului reprezintă un parteneriat între stat şi societate, iar dacă nu se vor strânge cele 6 milioane de euro necesare înseamnă că statul şi poporul renunţă la această operă.

”Faptul că lansăm această subscripţie publică este pentru că am vrea să ne-o asumăm împreună – statul şi societatea. Dacă nu se adună suma înseamnă că împreună am decis să renunţăm la această operă”, a subliniat Dacian Cioloş

.

El a răspuns şi acuzaţiilor potrivit cărora românii sunt chemaţi să cotizeze la achiziţionarea de opere, dar statul nu recuperează banii de la cei condamnaţi pentru fapte de corupţie, cum este cazul Microsoft.

”Haideţi să fim clari şi direcţi: şi suma de cinci milioane de euro tot banii cetăţenilor sunt, iar cei 6 milioane de euro care ar veni în plus tot de la cetăţeni vin. Cred că e important acest mesaj că este o achiziţie asumată de statul român şi de poporul român. Nu e vorba de o piatră acolo, ci o operă de artă-cheie în viaţa artistică a lui Brâncuşi. E un unicat”, a susţinut premierul.

El a precizat că Brâncuşi a lucrat opere în mai multe versiuni, dar nu şi în cazul Cuminţeniei Pământului.

”Are o valoare aparte, o valoare simbolică. Ea (opera – n.r.) oricum rămâne în ţară, pentru că, fiind patrimoniu naţional, nu poate să iasă, dar cred că una e să fie la dispoziţia statului şi să fie pusă într-un muzeu fără alte discuţii şi alta e să intre în sectorul privat”, a conchis Dacian Cioloş.

Realizată în 1907, „Cuminţenia Pământului”, alături de opere precum „Sărutul” şi „Rugăciunea” marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului, în care acesta formula noi sensuri filosofice cu valoare universală, turnate în expresii formale de noutate absolută.

„Cuminţenia Pământului” este o operă cu un trecut încărcat, fiind cumpărată în 1911 de inginerul şi iubitorul de artă Gheorghe Romaşcu chiar de la artist. Lucrarea a fost confiscată abuziv, în 1957, de conducerea comunistă a Muzeului de Artă şi retrocedată după 51 de ani şi un proces îndelungat al familiei colecţionarului cu actualul Muzeu Naţional de Artă al României.

Sculptura, realizată în calcar crinoidal (primul posesor al sculpturii povestea că ştie de la Brâncuşi că ar fi folosit pentru corpul statuetei un bloc de piatră din catacombele Parisului – grotele Savonnières), este evaluată la suma de 20 milioane de euro. Proprietarele o lasă Statului Român cu suma de 11 milioane euro.

Cea mai importantă tranzacţie recentă a unei opere de Brâncuşi este adjudecarea, în 2009, la casa Christie’s din Paris a sculpturii în lemn „Madame L. R.”, pentru preţul de 26 de milioane de euro (fără comisioane şi taxe incluse). Cea mai recentă vânzare a unei opere de Brâncuşi, organizată tot la casa Christie’s, însă la New York, în iunie 2014, s-a încheiat cu suma de 5,4 milioane de euro oferită pentru un simplu studiu în ghips al viitoarei capodopere „Sărutul”.

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Sunteţi dispuşi să daţi bani pentru \\\"Cuminţenia Pământului\\\"?

Abonează-te acum Online!
 1. szarazpataki ugocsai a spus: 26 aprilie 2016, ora 22:24

  Propun sa dam pentru ,,Mutenia Pamantului” ,adica Johannis!

 2. gyuri a spus: 05 aprilie 2016, ora 08:17

  pt VASI NU ,NU DAM pt ca sunt bani cu milioanele de EURO dev re3cuperat cum au furat tara Udrea, Videanu, Cocos, Oltean, Dumitrean, Vasilescu, casa din Paris a lui Eba de unde a avut atatia bani?

 3. Eugen a spus: 04 aprilie 2016, ora 10:00

  @EUgen !, am impresia ca esti adevaratul bou de pe aici !. Cumpara tu statuia dar din banii tai nu si din ai mei si a altora ca mine care ne dorim in primul rand o viata mai decenta si lipsita de griji fara talhari, hoti si corupti !. Pe mine ma faci semidoct ?, nici numele Bramcusi nu ai scris corect, Boule !. Multa cultura mai ai…!, iti iese prin talpa de mandru roman ce esti.

 4. Corn a spus: 03 aprilie 2016, ora 12:50

  Cata prostie pe aici!

 5. EUgen a spus: 03 aprilie 2016, ora 08:04

  Vad cu surprindere ca a reaparut viermele care semneaza
  cu numele meu, adica Eugen. La asta se adauga si faptul
  ca este un incult si o obraznicatura de semidoct. nu mai
  semna cu numele meu, jigo-die. eu sunt adevaratul Eugen.
  si sunt pentru cumpararea statuii marelui Brancussi.

 6. Relu a spus: 03 aprilie 2016, ora 08:00

  Si aici sevede incultura postacilor in general. propunerea de a cumpara o lucrare a marelui sculptor care duce faima romanilor in toata lumea a fost un test la care poporul roman a cazut. sa ne fie rusine la toti!

 7. IOANA a spus: 02 aprilie 2016, ora 14:26

  in nici un caz !!!! spitale si centre de sport ne trebuie nu porcarii din asta !!

 8. pop a spus: 29 martie 2016, ora 19:36

  Sa faca bine CIOLOS sa recupereze banii de la cei ce-au furat statul : udrea , cocos , penalty , copos , cei din dosarul transferurilor si toti ceilalti banditi si va avea bani sa cumpere si CUMINTENIA PAMINTULUI si ii vor ramine sa rascumpere si CLOSCA CU PUII DE AUR de la rusi !!!

 9. vivi a spus: 29 martie 2016, ora 16:26

  Va plati COCOS,UDREA,OVIDIU SILAGYI et compAsa-i GEALATULE?????

 10. bene a spus: 29 martie 2016, ora 16:21

  Va plati COCOS,UDREA,OVIDIU SILAGYI et compAsa-i GEALATULE?????

 11. Eugen a spus: 29 martie 2016, ora 12:03

  De ce as da eu bani pe mizeria asta ?. Sa dea oltenii si regatenii daca doresc !. Sa reduca numarul trantorilor (parlamentarilor, etc.) tinuti/sustinuti pe banii nostri si o sa fie bani si pt. acesta. Sa dai bani pt. Statul hot si risipitor este o adevarata crima. Cu ce ne vom alege noi contribuabilii din asta ?. (cu nimica….!)

 12. gigi a spus: 29 martie 2016, ora 10:16

  Nici vorba.Cand o sa ia statul banii furati de politicieni,mai discutam,dar pana atunci NU!

 13. vasi a spus: 28 martie 2016, ora 21:12

  Un strain ar plati milioane de euro, iar noi nu donam nici 1 euro pentru a salva o mica particica a patrimoniului cultural romanesc…trist

 14. Claudiumaxx a spus: 28 martie 2016, ora 14:03

  Evident că nu.pentru spitale,camine de bătrâni,smurd,pompieri,da.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.